© Haber Rize 2022

'3 ay peş peşe sadece 'asgari ödeme' yapılan kartların kapatılacağı' iddiasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), kredi kartı kullanıcılarının 3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapmaları durumunda kartlarının kapatılacağı iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) bu konuda herhangi bir düzenlemesi bulunmadığı belirtilen açıklamada, bir takvim yılı içinde üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına, üst üste üç kez asgari ödeme tutarı ödenmeyen kartların ise hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı hatırlatıldı. DMM, spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "3 Ay Peş Peşe Sadece 'Asgari Ödeme' Yapılan Kartların Kapatılacağı" İddiasını Yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan "3 ay peş peşe sadece 'asgari ödeme' yapan kart sahibinin kartının kullanıma kapanacağı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

DMM tarafından yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) asgari ödeme tutarını düzenli olarak yapan kredi kartı kullanıcılarının kartlarının kullanımına kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışma veya düzenleme bulunmadığı belirtildi. Yönetmelik gereği, bir takvim yılı içerisinde asgari ödeme tutarının toplam üç kez ödenmemesi durumunda kredi kartlarının nakit kullanımına kapatıldığı, üst üste üç kez asgari ödeme tutarının ödenmemesi durumunda ise kredi kartlarının hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Söz konusu kredi kartlarının limitleri, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamamakta ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan '3 ay peş peşe sadece asgari ödeme yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak' iddiası doğru değildir."

DMM, piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER