© Haber Rize 2022

AK Parti Derepazarı’nda Hüseyin Topal Yeniden Başkan

AK Parti Rize ‘de İlçe kongreleri Başladı. Bugün gerçekleştirilen Derepazarı İlçe Başkanlığı 8. Olağan kongrede mevcut Başkan Hüseyin Topal yeniden İlçe Başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Derepazarı 8. Olağan İlçe Kongresinde mevcut başkan Hüseyin Topal tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkanlığa seçildi. AK Parti Derepazarı Yönetim Kurulu (Asil) Üyeleri şu isimlerden oluştu; Ömer Kalçaoğlu, Seyhan Selimoğlu, İrfan Uzun, Zekeriya Vanlı, Ali Çeliktoz, Resul Kurdoğlu, Serdar Süleymanoğlu, Yunus Bayraktar, Hüseyin Turna ve Oğuzhan Çelik. Yönetim Kurulu (Yedek) Üyeleri ; Kamil Yıldız, Mustafa Kandemir, Durali Sönmez, Şadiye Bayazit, Ebru Algül, Yunus Emre Giritlioğlu.

Derepazarı İlçe kongresi öncesi ilçe meydanında kurulan stantlarda vatandaşlardan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere mektup toplandı. Ayrıca kongre öncesi yapılan toplantılarda delegelere, ilçe yönetimlerinde kimleri görmek istediklerine ilişkin form doldurtuldu.

Divan Başkanlığını 26. 27. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili İl Koordinatörü Salih Cora’nın yaptığı Derepazarı 8.Olağan İlçe Kongresi AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Milletvekili Av. Harun Mertoğlu, İl Yönetimi, İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim ve Yönetimi, İl Gençlik Kolu Başkanı Onuralp Kazmaz ve Yönetimi, Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, teşkilat mensupları ve vatandaşların katılımıyla icra edildi.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Başkanlık Divanı seçimi yapıldı.  Gündemin okunmasının ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve gelir-gider hesap raporu okundu ve raporlar ayrı ayrı oylandı. Protokol konuşmaları ile devam etti.

“AK Parti kongreleri bir düğün gibidir”

İl Başkanı Katmer kongrede bir selamlama konuşması gerçekleştirerek “Derepazarı AK Parti düğününe hoş geldiniz. Çünkü AK Parti kongreleri bir düğün gibidir. Bugüne kadar partimize hizmet edip, ahirete intikal eden ölülerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına bir kere daha başsağlığı diliyorum. Kuruluşundan günümüze kadar hizmet etmiş, taş taş üstüne koymuş bütün dava arkadaşlarıma şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar teşkilatlarla görev almış bütün arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bundan sonra bayrağı alıp, daha ileri noktaya taşıyacak olan kardeşlerimize de şahsım ve teşkilatım adına başarılar diliyorum. 31 Mart 2024 seçimleri ile alakalı Derepazarı’nda birçok yerde konuşma yaparak, herkese şu mesajı vermiştim. Dedim ki daha önceden Derepazarı gelişme noktasında İyidere ilçemizin çok önündeydi ama şimdi İyidere biraz öne geçti. Derepazarı’nda yaşayan, ileride Derepazarı’nda yaşlılığımı geçirmek istiyorum düşüncesinde olan Allah’ını seven Şaban Kalça’yı desteklesin dedim. Ne kadar haklı olduğumu bugün görmüş oluyorsunuz. Şaban Bey’i tebrik ediyorum Şaban Bey Derepazarı’nın bir numarasıdır. Buradan rahatlıkla söyleyebilirim ki İyidere dikkat et Şaban Kalça geliyor yakın zamanda farkı kapatacaktır.” dedi.

“İkna edilmişlerle değil, inanmışlarla yola devam edeceğiz”

İl Başkanı Katmer konuşmasına şöyle devam etti “Türkiye’nin yeni yüzyıl yılında AK Parti hakikaten yaparsa AK Parti yapar dedi. Yeniden sıfırdan başlayan bir ruhla 8. olağan kongrelere başladı. Peki biz ne yaptık dedik ki bundan sonra halk ne derse o olacak. Halkımız ne derse olacağı için düğün havasında, her taraf coşku içerisinde, dışarıda insan seli, içeride insan seli şeklinde bugün ilk kongremizi gerçekleştiriyoruz. Günümüz mübarek olsun. Tatil gününde bu yoğunluğu sağladıysanız inanıyorum ki doğru yoldayız. İlk kongremiz Derepazarı hayırlı olsun. 7 Ağustos 2024’te tekrar ikinci kez il başkanlığına geldim. Göreve geldiğimizde dedik ki AK Parti 167.000’den 92.000’e neden düştü. Hemen hastalığın teşhisini koyduk ve tedaviye başladık. Vatandaşımızın sandıkta bize verdiği mesajı doğru okuduk ve çalışmalara başladık. WhatsApp hattı oluşturduk. İkizdere’den Fındıklı’ya vatandaşımızın rahatlıkla bize ulaşması için şu ana kadar 11.000 kişi bu WhatsApp hattına mesaj yolladı bize bu şekilde ulaştı. Vatandaşımızla aramızdaki buzları çözmek için her Perşembe günü il başkanlığımızda saat 10: 00’dan başlayarak son vatandaşımız gelene kadar saat nereye varırsa varsın halk günleri gerçekleştiriyoruz ve halkımızla kucaklaşıyoruz. Hem hal oluyoruz. Bunun dışında İkizdere’den Fındıklı’ya kadar vefat eden tüm vatandaşlarımızın aile yakınlarını arayarak, onların acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Bu yapmış olduğumuz çalışmaları kongreler den sonra tüm ilçe başkanlarımız da ilçe Başkanlıklarında hayata geçirecek. Bundan sonra vatandaşlarımız AK Parti teşkilatlarında il başkanına, ilçe başkanına ulaşamadım. Benim iyi günümde, kötü günümde yanımda olmadı şeklinde ifadeler kullanmayacak. Çünkü bizler kuruluş vizyonumuzla milletimize hizmetkâr olmaya geldik şiarıyla çalışmalarımıza yön vererek, milletimizin emrinde siyasi yolculuğumuza devam edeceğiz. Teşkilatlarımızda kesinlikle ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla yola devam edeceğiz. Bu bizim için çok önemli bir husustur. Bizim tüm çalışmalarımızın özeti şudur ; Cumhurbaşkanımızın her zaman üzerinde durduğu ifadelerle düğünde, cenazede, iyi günde, kötü günde aziz milletimiz bizi yanında görecek, yanında bulacaktır. Yoksul gelip bizi bulmadan, biz gidip yoksulu, muhtacı, dertliyi, garip gurabayı bulacağız. Ola ki utanıyordur, ola ki umutsuzdur, ola ki istemekten çekiniyordur. Anlatmadan anlayacağız, istemeden gidip bulup, istediklerini vereceğiz. Biz bu hizmeti sakın ha sadece AK Parti‘ye oy verenler için değil, bütün halkımız için vereceğiz ki Allah rızasına nail olalım. Çünkü Bizim bütün vatandaşlarımız baş tacımızdır, hizmet yapmak mecburiyetindeyiz. Yeniden İlçe Başkanlığına seçilen İlçe Başkanımızı ve yeni yönetimini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”  dedi.

“AK Parti kongreleri her zaman bayram havasında icra edilir”

Milletvekili Harun Mertoğlu yaptığı selamlama konuşmasında  “8. Olağan İlçe kongremizin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye sathında ilçe kongrelerimize başladık. Bugünde Rize’de Derepazarı İlçemizle start vermiş bulunmaktayız. Bugüne kadar görev yapan teşkilat mensuplarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeniden İlçe Başkanlığına seçilen Başkanımız Hüseyin Topal ve yeni oluşturulan yönetimine başarılar diliyorum. AK Parti kongreleri her zaman bayram havasında icra edilir. Bugün bu örneği Allaha hamdolsun Derepazarı’nda da yaşıyoruz. Bu bir bayrak değişimidir. Bizde eski yeni diye bir kavram yoktur. Her zaman birliktelik, beraberlik esastır. Olağan kongrelerimizin sloganı olarak “Umudun, geleceğin, icraatın adı AK Parti” şeklinde çok güzel bir söylem seçilmiş. Bu içi boş bir söylem değil. Çünkü AK Parti 2001 yılında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin tabelasını astığı, vatandaşımızın özlem ve taleplerinden doğan bir arayışla kuruldu. Allah’a bize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle yol yürüme şansını verdiği için sonsuz şükürler olsun. Derepazarı İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımız geçmişte yapılan ve şu anda yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları çok güzel bir şekilde izah etti. Bizde bu çalışmaların destekçisi ve takipçisi olacağız. Her zaman teşkilatımızın emrindeyiz. Birlikte daha nice çalışmaları millete hizmet noktasında ilimize ve ilçemize kazandıracağız inşallah. Yıllar önce ilimizde Havaalanı yapılacak, Ovit Tüneli yapılacak, Lojistik Merkez, Şehir Hastanesi ve daha nice büyük projelerden yapılacak diye bahsetseydik hayalini kurmak bile zordu. Bu toprakların evladı Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bugün ilimize kazandırılan bu yatırımların farklı yönlerini konuşuyoruz. İlimize bu devasa yatırımları kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Derepazarı Kendirli yolu zaten konuşuluyor, hızla devam ediyor. Doğalgazla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Derepazarı için Şaban Kalça başkanımız bir şans. Derepazarı’nı yeniden hak ettiği noktaya taşıyacaktır. Bizlerde çalışmalarına bize düşen noktalarda gereken desteği vereceğiz” dedi.

“Seçimleri zaferle sonuçlandırdık”

Kongrede bir selamlama konuşması gerçekleştiren İlçe Başkanı Hüseyin Topal “2023 yılının 8. ayında atama usulüyle İlçe Başkanlığı görevi Genel Merkezimizce bana tevdi edildi. Allah’a şükürler olsun ki güzel bir şekilde yönetimimizi oluşturdum. Oluşturduğum yönetim nezdinde seçimlere start vererek, çok güzel bir seçim geçirdik. Belediye Başkanlığını yeniden AK Partimize kazandırdık ve Seçimleri zaferle sonuçlandırdık. Şu anda yeniden İlçe Başkanı olarak aday oldum ve yeni bir yönetim oluşturdum. Bugüne kadar görev alan arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugünden sonra görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” dedi.

“Hedeflerimize göre hizmet noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz”

Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça seçildiği günden bugüne ilçede yapılan çalışmaları aktararak “7 ay zaman geçti İller bankasından gelen para personel maaşına yetmezken buna rağmen aldığımız önlemler neticesinde belediyemizi hiç borçlandırmadan hem belli noktalarda tarihi hizmetlere başladık hem de borçlarımızı ödemiş olduk. Hedeflerimize göre hizmet noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz.31 Mart seçimlerinde kapı kapı canla başla dolaştığımız İlçe Başkanımıza ve görevi devreden yöneticilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Yeni dönemde tekrar seçilen Hüseyin Başkanımıza ve yeni yönetimine başarılar diliyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER