© Haber Rize 2022

ARAZİSİ ZORLA İSTİMLAK EDİLEN YILMAZ !

RİZE’NİN KALKANDERE İLÇESİNE BAĞLI CEVİZLİK MAHALLESİ’NDE YAPILAN YOL ÇALIŞMASI NEDENİYLE YAŞAM ALANININ YOK EDİLDİĞİNİ SÖYLEYEN AKP KADIN KOLLARI ÜYESİ KEZBAN YILMAZ “BEN ÖLDÜKTEN SONRAMI DEVLET GELECEK” DİYE TEPKİ GÖSTERDİ.

Rize’nin Kalkandere ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi’nde yapılan yol çalışması nedeniyle arazisinin kendi rızası olmadan cebri istimlak edilmesine ve 20 hayvanını barındırdığı ahırlarının yıkılması nedeniyle  “KÜLLÜYEDE BANA AHIR YAPIN “diyen bir aydan beri tepki gösteren  ve hiçbir devlet yetkilisinin kendinsine sahip çıkmadığını söyleyen Rizeli kadın yurttaş Kezban Yılmaz, yapılan yol çalışması nedeniyle bu kez çay bahçesinin tahrip edildiğini elektrik direğinin evinin üzerine düştüğünü , “ bu nasıl bir yönetim anlayışı, böyle mi yönetmek olur ülkeyi? Nerede bu hükümet” diye tepkisini dile getirdi.

Rize’nin Kalkandere ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi’nde çay tarımı ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan,  AKP Kalkandere kadın kolları çalışanı da olan Kezban Yılmaz, yol çalışması nedeniyle kendi rızası olmadan çay bahçesinin ve 20 hayvanı beslediği ahırının bulunduğu yerlerin tahrip edildiğini öne sürerek cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkililerine çağrıda bulunarak mağduriyetinin çözülmesini istemişti.

Bir aydan beri yetkililere seslenmekten diline tüy bittiğini, çevresindeki insanların kendisine “devlete bir şey deme” dediklerini ,  “kime sesimi duyarayım. İnsan öldükten sonramı devlet gelecek” diyen Kezban Yılmaz yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi.

 

Kezban Yılmaz yaşadıklarına isyan etti

 “BU DEVLET BU HÜKÜMET BU KADAR MI VURDUMDUYMAZ OLDU?”

“Bize hiçbir şey anlatmıyorlar, hiçbir yetkili gelmiyor, karayollarından hiçbir yetkili gelmiyor. Projeyi izah edecek yok hiçbirisi dikkate almıyor. Şimdide evin arkasından başladılar, çaylıklarımı görüyorsunuz hepsi battı, su borusu patladı. Evimin yanındaki elektrik direği yan yattı, yıkıldı yıkılacak evime çarpıyor. Bana diyor ki evinin dibinden alacağım duvar dibinde olacak. Duvar orda olursa benim evim ne olacak. İnsanlar bu kadar mı kulaklarını tıkar? Bu devlet bu hükümet bu kadar mı vurdumduymaz oldular, bu kadar mı sağır oldular? Allah aşkına biz neyiz? Bir aydır sesimi duyurmaya çalışıyorum, böyle bir yıkım mı olur? Nedir bu yıkım. Anlatmaya çalışıyorum hiçbir şekilde Belediye Başkanı, Kaymakamı hiçbir kurum ne bir bakanlık olsun ne bir şef olsun nerede Trabzon Karayolları Bölge Müdürü? Nerede bunlar? Ne yapmaya çalışıyorlar?

“AYININ BENDEN ÇOK HAKKI VAR MECLİSTE, AYIYA MI OY VERDİM BEN?”

İlla şunu istiyorlar. Sizin birinizin canı gitsin ne yaparsanız yapın umurumuzda değil. Devletin direği yıkılıyor, yollar her yer battı. Kendi aralarında konuşuyorlar sen onlara bakma diyor sen vur geç proje var diyor. İnsanlar ölecek AFAD mı gelip kurtaracak, o zaman mı devlet gelecek? Böyle bir saçmalık mı olur nasıl bir devlet? Nasıl bir yönetim anlayışı var? Böyle mi yönetmek olur ülkeyi? Nerede bu hükümet? Devlete bir şey deme diyorlar, kime sesimi duyurayım? Ayının benden çok hakkı var mecliste. Yaban ayısını vuramıyorsun niye mecliste adamı var o zaman biz kime oy verdik? Ayıya mı oy verdim ben? Oy verdiklerimiz neden bizi savunmuyorlar? Metin Külünk nerede? Külünk ailesinin 12. kuruluş şenliklerini yaptı. Ne şenliği benim evim, arazim gitti buralar hep battı. 20 gündür mağdurum, anlatmaya çalışıyorum, hiçbir yetkili ciddiye almıyor. Önce kaymakam geldi yapacağız dedi, kaymakam tayini çıktı gitti. Kendim gittim kaymakamın ayağına hiçbir şey yapmadı.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER