© Haber Rize 2022

Avrupa, Asya-Pasifik’teki kazançlarla pozitif açılmaya hazırlanıyor

İstanbul, 26 Eylül (Hibya) - Avrupa hisse senetlerinin Perşembe günü, Asya-Pasifik piyasalarındaki kazançların etkisiyle pozitif bölgede açılması bekleniyor.

Analistlere göre, İngiltere’nin FTSE endeksi 28 puan artışla 8.289, Almanya’nın DAX endeksi 73 puan artışla 18.997, Fransa’nın CAC 40 endeksi 35 puan artışla 7.599 ve İtalya’nın FTSE MIB endeksi 169 puan artışla 33.982 seviyesinden açılacak.

Avrupa’da işlem gününe beklenen olumlu başlangıç, Asya-Pasifik piyasalarının Japonya Nikkei 225 ve Çin piyasalarının kazançlarını genişletmesi öncülüğünde gece boyunca yükselmesinin ardından geldi.

Japonya Nikkei yüzde 2,12 yükselirken, Japonya Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantı tutanaklarını yayınlamasıyla geniş tabanlı Topix yüzde 1,65 artış gösterdi. Çin anakarasındaki CSI 300 kazanç serisini yedinci güne taşıdı.

Bu arada, ABD’de Dow Jones Endüstriyel Ortalamasına bağlı vadeli işlemler, endeksin dört günlük bir kazanç serisini kırmasının ardından Çarşamba gecesi çok az değişti. Yatırımcılar Perşembe günü açıklanacak olan haftalık işsizlik başvuruları verilerini yakından izleyecek.

Dow Jones’un anketine katılan ekonomistler, 21 Eylül’de sona eren hafta için 223.000 ilk işsizlik başvurusu yapıldığını tahmin ediyor.

Başkan Jerome Powell ve New York Fed Başkanı John Williams da dahil olmak üzere birçok Federal Rezerv yetkilisinin Perşembe günü konuşma yapması planlanıyor.

Avrupa’da, H&M Group’tan kazançlar gelecek ve GfK’dan Alman tüketici güveni rakamları da veri açıklamaları arasında yer alacak.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER