© Haber Rize 2022

Bakan Kacır: Milli Teknoloji Hamlesi ile ülke ekonomisine güç vermeyi sürdüreceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi ile ülke ekonomisine güç vermeyi sürdüreceklerini belirterek, güncellenmiş Orta Vadeli Programı’n (OVP) hayırlı olmasını diledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, 2025-2027 döneminde Türkiye ekonomisi için kapsamlı bir yol haritası teşkil eden Orta Vadeli Programı’nı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyeleri ile birlikte kamuoyuyla paylaştıklarını açıkladı.

Programda öngörülen hedeflere, ilgili tüm kurumların iş birliğiyle kararlılıkla erişeceklerini belirten Bakan Kacır, ”Yüksek teknoloji ve verimliliğe dayalı yatırımlarla, istihdam, üretim ve ihracatı artıracak, beşerî sermayemizi bu doğrultuda güçlendireceğiz. Yüksek katma değerli üretimi hedefleyen sanayi politikasıyla yapısal dönüşümü hızlandıracağız.” dedi.

Bakan Kacır, Ar-Ge ve yenilik ekosistemini güçlendirmeye devam edeceklerine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

”Planlı sanayi alanlarının gelişimi için reform niteliğindeki düzenlemeleri etkin şekilde uygulayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ile ülke ekonomisine güç vermeyi sürdüreceğiz. Güncellenmiş OVP’nin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Daha müreffeh ve her alanda güçlü bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER