© Haber Rize 2022

Bakan Memişoğlu, Sivas’ta

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bugün Sivas’a ziyarette bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sivas’ta ilk önce Vali Yılmaz Şimşek ve yetkililerle görüştü. Görüşmede ildeki sağlık altyapısı ve sağlık hizmetleri hakkında konuşuldu. Bakan Memişoğlu, Valilik çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Basın açıklamasında Memişoğlu, şunları söyledi:

”Burası Darüşşifa’nın (Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası), Anadolu’da ilk yapılan şifahanelerden bir tanesinin olduğu bir yer. Onun için de sağlık anlamında çok önemli bir şehir. 1970’lerden beri kurulmuş tıp fakültesiyle, aynı zamanda son zamanlarda yapılan büyük yatırımlarıyla sağlıkta da Anadolu’nun merkezi şehirlerden bir tanesi. Bugün hem sağlık hizmetleri ve sorunları ile ilgili hem de partimizin kurullarıyla değerlendirmeler yapacağız. Daha sağlıklı bir Türkiye, daha sağlık üreten bir Türkiye için çabalıyoruz, daha iyisini de yapmaya çalışıyoruz.”

İl gezisinde öğleden sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelecek olan Bakan Memişoğlu, Sivas Eczacı Odasını ziyaret edecek, daha sonra Namık Kemal İlkokulu/Vişneli Cami karşısında düzenlenecek temel atma törenine katılacak.

Memişoğlu, İl AFAD Merkezinde düzenlenecek geniş kapsamlı İl Değerlendirme Toplantısı’na katılarak Sivas’taki sağlık yatırımlarının ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında detaylı bilgi alacak.

Toplantının ardından Bakan Memişoğlu, Sivas Numune Hastanesinde incelemelerde bulunacak, sağlık personeli ve yetkililerle görüşmeler gerçekleştirecek, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret edecek.

İncelemeleri sırasında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Genç Toy, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu ve diğer yetkililer eşlik edecek.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER