© Haber Rize 2022

Bakan Uraloğlu: Son 22 yılda ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattık

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

”Son 22 yılda Cumhurbaşkanımızın başlattığı ulaştırma hamleleriyle ülkemize adete çağ atlattık. 2002 yılında toplam araç sayımız sadece 8,5 milyon ve bölünmüş yol uzunluğumuzda 6 bin 101 kilometreyken şehirlerarası ortalama seyahat hızımızda saatte 40 kilometre civarındaydı.

Bugün araç sayımız 30 milyonu aşmış olmasına rağmen yapmış olduğumuz bölünmüş yollarla yine 30 bin kilometreye varan bölünmüş yollarla artık ortalama hızımızda 90 kilometreye çıkmış durumda.

Yüksek hızlı trenlerle bugüne kadar yaklaşık 91 milyon yolcuyu seyahat ettirdik. Havacılıkta ise dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri olduk.

Çünkü uluslararası düzeyde ülkelerimiz için vazgeçilmez olan ekonomik iş birliklerinin tesisi ve dış ticaret faaliyetlerimizin gelişmesi için gerekli olan en hızlı güvenli ve konforlu ulaşım yolunun havayolu olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bugün burada sadece havacılık ve uzay sektörünün geleceği için değil ,ülkelerimizin ekonomik ve sosyokültürel geleceği içinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. ”

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER