Beşiktaş'taki gece kulübünde tadilatın ilk gününde de yangın tehlikesi atlatılmış
GündemBeşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından işletme sahipleri ve çalışanları ifade verdi. İş yerinin mesul müdürü İsmet Ş, acil durum eylem planı olup olmadığını bilmediğini ve yangınla ilgili eğitim almadığını belirtti. İşletme müdürü Arda Arman P., iş yerinde yangın söndürme sistemine ilişkin borular olduğunu ancak yangın sırasında su gelmediğini belirtti. Tadilat işlerini yapan Çağatay A., izolasyon malzemeleri ve eksiklikler hakkında bilgi verdi.
Beşiktaş'ta Yangın Felaketinde İşletme Sahipleri ve Çalışanları İfadesini Verdi
Beşiktaş'ta, bir eğlence merkezinde meydana gelen yangın felaketinde 29 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından işletme sahipleri ve çalışanları ifade verdi. İş yerinin mesul müdürü İsmet Ş, yangın çıkan işletmede misafir karşılama çalışanı olarak görev yaptığını, 6-7 ay kadar öncesine kadar burada mesul müdürü olduğunu ancak sözleşme yenilemediğini ve şu anda iş yerinin mesul müdürü bulunmadığını iddia etti.
İsmet Ş, iş yerinin acil durum eylem planı olup olmadığını bilmediğini belirtirken, "Yangın çıktığında yapılacaklarla ilgili, yangın cihazlarının yeriyle, acil çıkış yeriyle alakalı bir eğitim almadım. Bildiğim kadarıyla hiç yangın tatbikatı yapılmadı." dedi. Ayrıca, iş yerinde yangın alarm sistemi olup olmadığını da bilmediğini ifade etti.
İşletme müdürü şüpheli Arda Arman P. ise, işletmenin tavanında yangın söndürme sistemine ilişkin borular olduğunu bildiğini ancak itfaiye ekipleriyle birlikte içeri girdiğinde tavandan su geldiğini gözlemlemediğini söyledi.
Metal işleri firma sahibi şüpheli Çağatay A., tadilat yapılacak yerlere bakmak için iş yerine gittiklerini belirtti. Çağatay A., "İzolasyonda kullanılan taş yünü ve bazı yerlerde suntalar vardı. Orada yapılmayan eksiklikleri kendilerine söyledik ve temizlemelerini istedik. Yaklaşık 15-20 gün tadilat işine devam ettik." şeklinde konuştu.
Sahne yapımı firması sahibi şüpheli Dursun Ç., tadilat ve tamiratla ilgilerinin olmadığını, sadece satın alınan ürünün teslimatını yaptıklarını belirterek, "Yaşanan bu olaydan dolayı mağdur olduk. Bu işte kusuru olanlardan şikayetçiyim." dedi.
Yangının kaynağı hakkında ise metal kaynak işlerini yapan işletmeci Kahraman E. suçlamada bulundu. Kahraman E., yangının kaynakçılar ile ahşapçıların bir arada çalışmasından kaynaklandığını iddia etti. Şüpheli, "Aslında ahşapçıların da bizim işlerimiz bittikten sonra çalışması gerekirdi, orada bulunmaları yanlıştı. Ancak işlerin aynı anda yapılması kararını biz vermedik." dedi.
İşletmeci Şahzade Ş. ise, yangınla ilgili detaylar ve olayın yaşandığı gün orada bulunan tüpler hakkında açıklamalarda bulundu. Şahzade Ş., "Olay yerinde bulunan tüpler oksijen tüpü değil, karbon tüpleridir. Bu tüplerin içinde bulunan karbon yanıcı değildir. Yaşanan olay nedeniyle üzgünüm." şeklinde konuştu.
Olay yerinde çalışan ve hayatını kaybeden personel hakkında ise Şahzade Ş., "Olay yerinde bulunan ve yıllardır birlikte çalıştığım için aramızda çok samimi bağ oluşan insanlar, tadilat dolayısıyla ayak altında dolaşıp işe engel olduklarından her zaman kendilerini gönderdim, fakat kendileri merak ettikleri için inisiyatif kullanarak gelmiş olabilirler." dedi.
Yangının daha önce de çıktığı ve bu konuda uyarıların yapıldığına dair bilgiler de ortaya çıktı. Kahraman E., ilk çalışmaya başladıkları gün kaynak makinasından sıçrayan kaynak çapakları izolasyon malzemesine sıçramıştı ve bu malzemenin tutuştuğunu belirtti. Ancak bu konuda gerekli önlemlerin alınmadığı görülüyor.
Olayın detayları adli soruşturma kapsamında araştırılmaya devam ediyor. Yangında hayatını kaybedenlerin aileleri ise adalet arayışını sürdürüyor.
İlginizi Çekebilir