© Haber Rize 2022

BTP'li Av. Lütfullah Önder: "Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmeli!"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Av. Lütfullah Önder, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 29 ilde belirli okullar için temizlik ihalesine çıkmasıyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Bu okullarda Suriyeli, Iraklı, Filistinli, Somalili, Yemenli ve Afgan öğrenciler için temizlik ve güvenlik ihaleleri yapılırken, Türk çocuklarının eğitim gördüğü okulların hijyen sorunlarının göz ardı edilmesine tepki gösterdi. Önder, eğitimin böylesine kritik bir alanında tasarrufun kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i istifaya davet etti.

"OKULLARDA HİJYEN YOK, TASARRUF OLUR MU?"

Önder, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türk okullarını hijyen açısından büyük bir krize sürüklediğini belirterek, "Milyonlarca velinin şikayet ettiği hijyen sorunu görmezden geliniyor. Veliler okullarda temizlik yapmak zorunda bırakılıyor, sabun yok, tuvalet kağıdı yok. Bu kadar temel ihtiyaçlar dahi sağlanmazken, kendilerine gelince itibarın tasarrufu olmaz ama eğitime gelince kamuda tasarruf yapılıyor. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?" diye sordu.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI GÜNDEMİ SAPTIRIYOR"

Av. Lütfullah Önder, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitimin gerçek sorunlarını göz ardı ettiğini ve basketbol gibi konularla gündemi saptırdığını ifade etti. "Veliler okulların hijyen sorunu ile boğuşurken, Milli Eğitim Bakanı 'Bugün gündemimiz basketbol' diyor. Okullarda temizlik görevlisi yok, hijyen yok! Çocuklarımızın sağlığını riske atmayın! Eğitimde tasarruf olmaz!" diye konuştu.

"ATATÜRK'ÜN MİRASI VE MODERN TÜRKİYE"

Önder, Atatürk'ün Türkiye'yi modern ve çağdaş bir devlet haline getirme çabalarına dikkat çekerek, günümüz eğitim sisteminin bu mirastan çok uzak olduğunu söyledi. "Atatürk, kurtuluş savaşını verirken, 1921 yılında savaşın ortasında milli eğitim şurasını ( maarif kongresini) topluyor,  işi bilen insanlar ile eğitimi organize ediyordu. Bu şekilde eğitimin çağdaş ve laik temeller üzerine kurulmasını sağladı. Bugün ise liyakasız kişiler eliyle tarikat, cemaat zihniyeti ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSTİFA ETMELİ"

Av. Lütfullah Önder, eğitimde yaşanan bu skandalların sorumluluğunun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de olduğunu vurgulayarak, "Milli Eğitim Bakanı, milyonlarca öğrencinin sağlığını ve eğitimini göz ardı ediyor. Bakanlık, eğitimi adeta çökertiyor. Yusuf Tekin'i derhal istifaya davet ediyoruz!" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER