© Haber Rize 2022

Çaykur Avrupa'ya Açılıyor! Nordik Ülkeler Büyükelçileri Çaykur'u Beğendi

Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İsveç Büyükelçileri, Karadeniz gezisi kapsamında Rize'yi ziyaret ederek Çaykur'u gezdi.Büyükelçiler, Çaykur'un ürün gamı ve Türk çay kültürü hakkında bilgi aldılar.

Nordik Ülkeler Büyükelçileri Çaykur'a Tam Not Verdi!

Norveç, Danimarka, Finlandiya ve İsveç Büyükelçileri, Karadeniz gezisi kapsamında Rize'yi ziyaret ettiler ve Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'in konuğu oldular.

Büyükelçiler, Ziraat Botanik Bahçesini gezdikten sonra Genel Müdür Alim'den Çaykur, Türk çay kültürü ve çayın tarihi hakkında bilgi aldılar.

Çayın 100. Yılında büyükelçileri ağırlamaktan mutlu olan Genel Müdür Alim, çayın Türkiye'ye gelişi ve gelişimi hakkında bilgi verirken Çaykur'un ürün gamı hakkında da soruları yanıtladı.

Genel Müdür Alim, her damak tadına uygun bir Çaykur ürünü olduğunu ve Avrupa pazarında daha fazla çayseverle buluşmayı hedeflediklerini belirtti.

Büyükelçiler, siyah, yeşil, beyaz ve oolong çayının tadına baktıktan sonra kahve kültürünün yaygın olduğu Nordik ülkelerinde de çay kültürünün gelişmekte olduğunu ve Çaykur'un ürün gamının lezzet ve sağlık açısından avantajlı olacağına vurgu yaptılar.

Ayrıca Çaykur'un Soğuk Çayı Didi'nin gazlı içeceklere alternatif olarak gençler için önemli bir seçenek olduğunu da ifade ettiler.

Büyükelçiler, Ziraat Botanik Bahçesindeki çay bahçesinde çay hasadı yaparak ve Çaykur Satış Mağazasını inceleyerek ziyarete son verdiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER