© Haber Rize 2022

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM "Mustahsilimizin Bütün Çayına Talip Olduklarını Belirtti"

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, üreticilerin menfaatini gözeterek son iki kampanya sezonunda sıkıntısız bir dönem geçirdiklerini belirtti. Bu yıl birinci sürgün kampanya döneminin sonuna yaklaştıklarını ifade eden Alim, şu ana kadar 200 bin tonun üzerinde yaş çay aldıklarını ve dönemi 215-220 bin ton arası alımla kapatmayı öngördüklerini söyledi.

Genel Müdür Yusuf Ziya Alim: "Sıkıntısız Bir Kampanya Dönemi Geçirdik"

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, son iki kampanya sezonunda üreticilerin menfaatini gözeterek sıkıntısız bir kampanya dönemi geçirdiklerini ifade etti. Alim, bu yıl birinci sürgün kampanya döneminin sonuna yaklaştıklarını ve bugün itibariyle 200 bin tonun üzerinde yaş çay aldıklarını belirtti.

Birinci sürgün dönemi sonunda tahmini olarak 215 bin ile 220 bin ton arasında yaş çay almayı öngördüklerini söyleyen Alim, yaş çay alım kampanyasının bir hafta daha devam edeceğini bildirdi. Alim, geçen yıla göre aldıkları yaş çay miktarının bu yıl daha iyi olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin tüm yaş çayına talibiz," dedi.

HABER - Bayram Arif TURAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER