© Haber Rize 2022

Çömez’den Bakan Memişoğlu’na istifa çağrısı

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Turhan Çömez, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na istifa çağrısında bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Turhan Çömez ve Buğra Kavuncu ile İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erol Karapınar, ”Yenidoğan Çetesi” skandalında adı karışan Esenyurt ilçesindeki Reyap Hastanesi’ne giderek yetkililerle görüşmek istedi. Hastane görevlilerinin zorluk çıkarmasına rağmen geri adım atmayan İYİ Parti heyeti, bir süre sonra yetkililerle görüşerek yaşananlar hakkında bilgi aldı. Görüşme ardından heyet adına Çömez, hastane binası önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye’de 2023 yılında 500 binden fazla çocuğa adli makamlarca işlem yapıldığını belirten Çömez, bunlardan 260 bininin gasp, uyuşturucu gibi ağır suçlardan gerçekleştiğini söyledi.

Sadece 2023 yılında 26 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını vurgulayan Çömez, çocuklara yönelik şiddetin araştırılması için parti olarak verdikleri soru ve araştırma önergelerine gerekli yanıtları alamadıklarını ekledi.

İYİ Parti olarak millet adına tüm mücadeleyi vereceklerini dile getiren Çömez, ”Fakat buradan bütün kamuoyuna ve tüm Türkiye’ye ilan ediyorum; bu gördüğünüz buzdağının görünen yüzü. Görünmeyen çok daha vahim şeyler var. Hepsini tek tek anlatacağım. Zaman içerisinde Meclis gündemine getireceğim. Mesela bir 112 skandalı var. Rahatsızlığı münasebetiyle 112’yi arayan hastaları ellerinde hangi özel hastaneler varsa oraya gönderiyorlar.” diye ekledi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu istifaya davet eden Çömez, ”Sağlık Bakanı’na açık bir çağrıda bulunuyorum; senin gibi bir bakanın bu ülkede bir saat dahi bakanlık yapmasını kabul edemeyiz. Çünkü sen bu ülkenin sağlığına tehditsin. Bu kadar rezalete göz yuman, bu kadar vahim tabloları yok sayan sen, bu ülkede bir saat dahi Sağlık Bakanlığı yapamazsın. Allah’ın izniyle göreceksiniz ki; iyi insanların samimi çalışmalarıyla, bu aziz Türk milletinin ferasetiyle; bu ülkenin başına 22 yıldır bela olmuş bu ceberut anlayıştan hep beraber kurtulacağız. Bütün bu rezaletler kara birer leke olarak kalacak ve biz Türkiye’yi aydınlık yarınlara İYİ Parti kadroları ile taşıyacağız. Buradan iktidara sesleniyorum; zannetmeyin ki sizi takip etmiyoruz. Adım adım ensenizdeyiz!”

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER