© Haber Rize 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Toplu Açılış Töreni'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Gaziantep'teki elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Aldığım resmi rakamı söylüyorum, şu anda karşımda 50 bini aşkın Manisalı var. Tarihin, medeniyetin, üretimin şehri, efelerin, zeybeklerin, yiğitlerin diyarı Manisa'yı özlemişiz. Fatih, Manisa'da aldığı eğitimle İstanbul'u fethetmişti.

Türkiye'yi dünyanın siyasi ve ekonomik olarak en güçlü devletleri arasına sokmaya kararlıyız. Türkiye'de bizden başka çeyrek, yarım asır sonrasına ışık tutan vizyon inşası peşinde koşan, programlarını, projelerini çalışan kimse göremezsiniz. Biz bu millete aşığız. Biz bu ülkeyi seviyoruz. Bu millete ve ülkeye hizmet etmeyi en büyük beşeri rütbe olarak görüyoruz. Bunun için çalışıp mücadele ediyoruz. Emeklerimizin karşılığını hep birlikte alacağımız günlere giriyoruz. Saldırılara, tuzaklara karşı mücadelemizi bugünler için verdik.

İnsanımızın beklentilerine cevap verecek yeni sözleri sadece biz söylüyoruz. Karşımızdakiler geleceği değil eski Türkiye'yi vaadediyorlar. Ülkeyi ileri götürmek için bir derdi olmayanlar, yapılanları yıkma, başarılanları boşa çıkarma dışında bir çaba sergilemiyorlar. Koalisyonların, krizlerin, kaosların güzellemesini yapıyorlar.

Her evladımızın ana sınıfından üniversiteye kadar her seviyede istediği eğitimi alabilen bir ülke inşa ettik. Onların dönemi üniversiteye girmenin ayrıcalık olduğu Türkiye'ydi. Biz şehir hastaneleri, devlet hastaneleri, özel hastaneleriyle en üst seviyede hizmet alacağı Türkiye inşa ettik. Onların iyi dediği Türkiye sağlam girenin hasta çıktığı Türkiye'ydi.

Bay Kemal SSK'nın başındaydı. Rahmetli Savaş Ay'a ne dedi? Suçu o zamanın Başbakanına attı. Biz şu anda devlet yönetiyoruz. 19 şehir hastanesi, yüzlerce hastanemiz var. Biz terör örgütleriyle mücadelemizi oluşturduğumuz güvenli bölgelerle sınırlarımızın dışına taştık. Teröristlerin inlerinden çıkamadığı Türkiye inşa ettik. Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Besler Deresi'nde biz varız. Teröristler kaçıyor, biz kovalıyoruz.

Biz ülkemizi baştan başa bölünmüş yol, otoyol, havalimanları, hızlı tren hatlarıyla donatarak ulaşımın hızlı, güvenli, konforlu hale geldiği Türkiye inşa ettik. İşte İstanbul-İzmir, 3 saat 15 dakikaya düştü. Şimdi Manisa-İzmir, Sabuncubeli Tüneli'ni kim yaptı? Eskiden Manisa-İzmir düşünün ne kadar mesafeydi? Sabuncubeli Tüneli ile bu kadar kısaldı. Onlarrın iyi dediği Türkiye her gün onlarca insanın kazalarda can verdiği, ticareti baltaladığı Türkiye'ydi. Biz sanayimizi her alanda tüm dünyaya üretim yapacak seviyeye getiren, diğer pekçok husus gibi kendi otomobilini üretecek kabiliyete kavuşturan Türkiye inşa ettik.

İHA'larımız SİHA'larımız Akıncılarımız var bunlarla terör örgütünü inlerinde vuruyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER