© Haber Rize 2022

DEVA Partili Ekmen: Fiile odaklanalım, failin kimliğinden çıkıp gerçeği konuşalım

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ”Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen bebek ölümleriyle anılan organize suç grubunun ortaya çıkarılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ekmen, CİMER üzerinden 27 Mart 2023’te yapılan bir ihbarla ortaya çıkan Yenidoğan Çetesi’ne yönelik sert eleştirilerde bulunarak, devletin bu olayla ilgili yıllarca süren bir cinayet şebekesini ancak bir ihbar sayesinde öğrendiğini ifade etti. Ekmen, ”Muhalifi, ötekiyi, farklı düşüneni adım adım takip eden, aldığı nefesi sayan kudretli ve yüce devletimiz, yüzlerce kişinin parçası olduğu ve yıllarca süren bir cinayet şebekesini ihbarla öğrenmiş. Bu utanç size yeter!” şeklinde konuştu.

Son olarak, Ekmen, devlet yetkililerinin bu denli büyük olaylar karşısında harekete geçmemesini eleştirerek, ”Nasıl bir olay olmalı ki, yetki sahibi biri utansın ve istifa etsin!” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Ekmen, suçun failinin kimliğinden bağımsız olarak, işlenen fiile odaklanılması gerektiğini belirterek ”Suçun, suçlunun, ahlaksızlığın, namussuzluğun dini, imanı, siyaseti, partisi olmayacağını yenidoğan çetesi bir kere daha gösterdi. Çetede, PKK’lı var, dindar var, ulusalcı var, CHP’li var. Başka kimler çıkacak onu da bilmiyoruz. Ne zaman, faile değil fiile odaklanır, sonra failin kimliğinden kaynaklı bir avantaj elde edip etmediğine bakarsak, meselelerimizi daha sağlıklı bir zeminde konuşabiliriz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER