© Haber Rize 2022

DEVA Partili Esen: Çocuklar için partiler üstü bir zemin oluşturmalıyız

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, farklı partilerden çocukların yaşadığı problemlere yönelik çözüm önerisi getiren milletvekillerine çağrı yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Esen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) farklı partilerden çocuklar için çözüm önerisi getiren milletvekillerine yönelik yaptığı çağrıda, ”Tüm vekilleri ‘çocuk hareketi’ adı altında bir araya gelmeye davet ediyorum.” dedi.

Konuşmasına çocuk politikaları konusunda TBMM’ye öneri ve teklif sunan bazı isimleri işaret ederek başlayan Esen, ”Gökhan Günaydın gibi, Kürşad Zorlu gibi, Ömer Faruk Gergerlioğlu gibi, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Emin Ekmen, Mahmut Tanal, Evrim Rızvanoğlu, Sezgin Tanrıkulu gibi farklı farklı partilerden çocuklar için çözüm önerisi getiren, çocuklar için her şeyi kenara bırakabilecek mevkidaşlarıma sesleniyorum.” dedi.

Esen, yaptığı açıklamada, çocukların geleceği için daha fazla beklemenin mümkün olmadığını belirterek, tüm milletvekillerini çocukların eğitim, sağlık, hak ve refahı konusunda ortak bir zeminde buluşmaya davet etti.

”Parti sınırlarını bir kenara bırakıp, meclisi bu konularda sonuç almaya odaklayacak bir iş birliği içinde hareket etmeliyiz” diyen Esen, çözüm odaklı bir yaklaşımın acilen benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Çocuk Hareketi’nin arka planda sabırla büyütüldüğünü ifade eden Esen, ”Çağrımıza kulak vererek aramıza katılan danışmanlarımız, kamuoyunun yakından tanıdığı uzmanlar, iş insanları ve akademisyenlerle birlikte bir yol yürümeye başladık. Çocuklar için ortak zemin arayan tüm milletvekillerini, parti fark etmeksizin Çocuk Hareketi’ne davet ediyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER