DEVA’lı Ergen: ”Toplumsal reformu öğretmenlerimizle başlatacağız”
SiyasetDEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, partisinin Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin çalışmalarını tamamladıklarını duyurdu.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, partisinin Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin çalışmalarını tamamladıklarını duyurdu.
DEVA’lı Ergen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin tasarlanan yol haritasında öğretmenlerin, kariyer gelişimindeki değerlendirme ölçütlerinin belirlendiğini açıkladı.
Plansız kadrolaşma, farklı statü ve ücret mağduriyetini giderecek eylem planlarını netleştirdiklerini ifade eden Ergen, “Toplumsal reformu öğretmenlerimizle başlatacağız” dedi.
‘Mesleğin saygınlığı ve cazibesi maddi ve manevi olarak artırılacak’
Eğitimde dönüştürme kapasitesinin öznesinin öğretmen olduğunu belirten Ergen, “Toplumsal reformu öğretmenlerimizle başlatacağız. Öğretmenlerimizin gücünü ve potansiyelini tam kapasiteyle işe koşan bir değişim ve dönüşüm anlayışıyla öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini maddi ve manevi olarak artıracağız.” ifadesinde bulundu.
‘Öğretmenlerin sosyal ve ekonomik statüleri iyileştirilecek’
Ergen, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla, öğretmenlerin mesleki yeterliklerini geliştirerek sosyal ve ekonomik statülerini iyileştireceğiz. Çünkü eğitim, dolayısıyla öğretmenlerimiz toplumsal kalkınmanın odağındadır.” dedi.
‘Eğitimin değerlendirmesini süreç odaklı yapacağız’
Eğitimin değerlendirilmesinin tek bir sınavla değil, süreç odaklı yapacaklarının altını çizen Ergen, “Eğitimin değerlendirilmesinde ve öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemesinde kullanılacak objektif ölçütler belirleyeceğiz.” diye konuştu.
‘Öğretmenlerin ihtiyaç ve hedeflerine ulaşmaları için destek sağlayacağız’
Ergen, öğretmenlere, ihtiyaca ve mesleki hedeflerine yönelik hizmet içi eğitim yoluyla akademik destek sağlayacaklarını vurgulayarak, “Bu destek, profesyonel bir yaklaşım ile geliştirilen modüler eğitimler, kurslar, seminerler ve paneller aracılığı gerçekleştirilecek ve öğretmen eğitimleri bu alanda bilimsel çalışmalar ve uygulamalar yapan uzmanlar tarafından tasarlanacak ve verilecek.” ifadesini kullandı.
‘Öğretmenlerin kariyer gelişiminde kullanılacak değerlendirme kriterlerinden yanayız’
Kariyer gelişiminde süreç ve sonuç eğitim değerlendirmesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun odağında olacağını belirten Ergen, “Öğretmenlerin kariyer gelişimi sürecinde, süreç ve sonuç ile eğitimin değerlendirmesiyle elde edilen şeffaf veriye dayalı adil ve nesnel bilgileri kullanacağız.” dedi.
Ergen, tasarlanacak kariyer gelişimi sürecinde; öğretmenlerin, her bir yeterlilik alanından elde edilen verilerin kullanılması, öğretmenlerin, kendilerine ilişkin öz-değerlendirmeleri, öğretmenlerin, görev yaptıkları kurumlarda 360 derece değerlendirme sisteminin bir parçası olması, öğretmenlerin öğrencilerinin performansı, öğretmenin, akademik çalışmaları doğrultusunda çalışmalar yürütüleceğini söyledi.
Ergen, “Bu veriler kendi ağırlıklarına göre yeni teknolojilerin yardımıyla eğitimin değerlendirilmesinde kullanılacak ve öğretmenler, tespit edilen uzmanlaşma ve uzmanlık seviyesine göre farklı sorumluluklar içeren liderlik görevleri için teşvik edilecek.” ifadesini kullandı.
‘Öğretmenlerin özlük haklarında ve çalışma koşullarında adaleti sağlayacağız’
Tüm öğretmenlerin hem özlük haklarında sınıf mevcudu ve araç gereç temini gibi çalışma koşullarında adil ve kalıcı çözümler üreteceklerini söyleyen Ergen, “Öğretmenlerimize öğretim sürecinde kullanacakları içerik, yöntem, materyalleri seçme gibi konularda daha fazla inisiyatif vereceğiz. Öğretmenlerimizi, eğitimle ilgili politika oluşturma ve kanun yapma süreçlerine etkin bir biçimde dahil edeceğiz.” diye ekledi.
Hibya Haber Ajansı
İlginizi Çekebilir