© Haber Rize 2022

Diyarbakır'daki Hisami Apartmanı davasında karar çıktı: 100 kişi ölmüştü

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan Hisami Apartmanı’nda 100 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 2 müteahhit ve 2 arsa sahibi 17 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıklardan Mehmet Meşe’yi sağlık sorunları nedeniyle tahliye ederken, diğer 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Müştekiler, depremde yakınlarını kaybettikleri için sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Diyarbakır’da, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yıkılan Hisami Apartmanı’na ilişkin davada, 2 müteahhit ve 2 arsa sahibi 17 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Depremde 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığı binayla ilgili olarak Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme, tutuklu müteahhitler Mehmet Ali Korkut ve Mehmet Meşe ile arsa sahipleri Nurettin Özcan ve Ahmet Özcan’ın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırılmasına hükmetti. Ayrıca mahkeme, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, sağlık sorunları nedeniyle sanık Mehmet Meşe’nin tahliyesine karar verdi.

Duruşmada, müştekiler depremde yakınlarını kaybettiklerini belirterek sanıklardan şikayetçi oldular ve cezalandırılmalarını talep ettiler. Savcılık, sanıkların cezalandırılması ve tutukluluk hallerinin devamı yönünde mütalaa verdi.

Sanıklar, savunmalarında suçsuz olduklarını iddia ederek tahliye ve beraat talebinde bulundular. Özellikle Mehmet Meşe, depremde enkaz altında kaldığını, sağlık sorunları nedeniyle cezaevi şartlarında tedavisinin yapılamadığını belirtti.

Firari sanık Nurettin Özcan ise daha önce İstanbul’da rutin bir asayiş uygulaması sırasında yakalanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER