© Haber Rize 2022

Ekmen: Tarım işçilerinin güvenli yolculuk yapmaları için neler yapıldı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mevsim Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu Genelgesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Genelge kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, Ulaştırma Bakanlığının söz konusu genelge konusunda yürüttüğü çalışmaların son durumunu sordu. Ekmen, ”Mevsimlik tarım işçilerinin güvenli yolculuk yapabilmeleri için araç ve yol güvenliği kontrollerinin artırılması amacıyla hangi önlemler alınmıştır?” sorusunu yöneltti.

DEVA Partili Ekmen’den Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları sordu:

”1.Genelgede yer alan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile koordinasyon halinde mevsimlik tarım işçilerinin göç dönemlerinde yolculuklarının güvenli ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla göç alan ve göç veren yerler arasında trafik denetimlerinin artırılması konusunda Bakanlığınızca hangi çalışmalar yapılmıştır? Bu denetimlerin etkinliği nasıl değerlendirilmektedir?

2.Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan karayolu araçlarının 24:00-06:00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapmalarının engellenmesi için Bakanlığınızca hangi düzenlemeler yapılmıştır? Bu düzenlemelerin uygulanması sırasında karşılaşılan zorluklar nelerdir?

3.Mevsimlik tarım işçilerinin güvenli yolculuk yapabilmeleri için araç ve yol güvenliği kontrollerinin artırılması amacıyla hangi önlemler alınmıştır? Bu kontrollerin etkinliği nasıl sağlanmaktadır?

4.Genelge kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasında yaşanan olası sorunların çözümüne yönelik Bakanlığınızca geliştirilen stratejiler nelerdir?

5.Genelgenin 13. Maddesi ile oluşturulan Mevsim Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısına kurumunuzu temsilen katılacak Bakan Yardımcısı belirlenmiş midir? Kurul ilk toplantısını yapmış mıdır? Yapmış ise alınan izleme ve değerlendirme kararlarından Bakanlığınızı ilgilendiren kararlar nelerdir?

6.Genelgenin 12. Maddesi ile oluşturulması gereken Mevsim Tarım İşçiliği İzleme Kurullarına Bakanlığınız şu ana kadar hangi il ve ilçelerde üye vermiştir? Üye verilen kurulların çalışmaları nelerdir?

7.Genelge bakanlık yetkililerinizce incelenip genelgeye göre bakanlığınızı ilgilendiren diğer konularda hangi adımlar atılmıştır?”

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER