© Haber Rize 2022

ENAG'a soruşturma açıldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere alternatif veriler açıklayan ve araştırmalar yürüten Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında vergi soruşturması başlatıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere alternatif veriler açıklayan ve araştırmalar yürüten Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında vergi soruşturması başlatıldı.

 Bir grup akademisyen ve araştırma grubundan oluşan ENAG'ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy sosyal medya hesabından, araştırma kuruluşu aleyhinde "6 liralık gelir beyan etmediği için" vergi denetimi başlatıldığını duyurdu.

Sedat Peker'in Sermaye Piyasası Kurulu'nda rüşvetle suçlanmasının ardından Twitter hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenen Ulusoy, "Maliye Bakanı'nın (ENAG) telefonda aleyhimize başlattığı vergi denetimine de benzer bir yaklaşım izledik. Başarılar. Bir adım atın, 6 liralık gelirinizi beyan etmediniz deyin, bu kişiler başsavcınızı bekliyor, yolsuzluk olmazsa herkese bulaşacak!" Ulusoy hakkında kendisinin de görevlendirildiği Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açıldı. ENAG, TÜİK tarafından yayınlanan güvenilmez enflasyon verilerinin ardından bağımsız araştırmacılar tarafından kuruldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2022 için 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) %79,6 olarak yayınladı. ENAG ise aynı dönemde 12 aylık TÜFE'de %176 artış açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER