© Haber Rize 2022

Erbakan: Milletimiz artık değişim istiyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Giresun’da partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltı rogramında basın mensupları ile bir araya geldi.

Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih Erbakan Giresun’da yaptığı açıklamada, ”Emeklinin, işçinin ve asgari ücretlinin de adım atacak hali yok. Bu nedenle Türkiye’nin bir erken seçimi gündemine alması ve 2025 yılının sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimle mutlaka siyasette bir değişikliğin gerçekleşmesi lazım. Hem millet yoruldu ve bunaldı hem de iktidar yoruldu, yıprandı ve mental yorgunluk hat safhaya çıktı. Artık aktörlerin değişmesi lazım. Bir değişikliğin gerçekleşmesi lazım. Bunu milletimiz ziyaretlerimizde açık bir şekilde ifade ediyor.” İfadelerini kullandı.

Erbakan burada yaptığı konuşmada halkın en önemli gündeminin geçim derdi ve yoksulluk olduğunu belirterek mevcut yönetimin bu sorunları çözmekten çok uzak olduğunu söyledi.

Vatandaşın dünyanın en düşük asgari ücretlerinden biriyle geçinmesinin mümkün olmadığını söyleyen Erbakan, iktidarın da artık yorulduğunu ve yıprandığını belirterek şöyle konuştu:

”17 bin lira alan bir asgari ücretlinin bu parayla evinin kirasını, elektriğini, doğalgaz faturasını ödemesi, çoluğunun çocuğunun beslenme çantasına bir şey koyabilmesi, üstüne başına mont alabilmesi okulların başladığı bu günlerde mümkün değil. Avrupa ülkelerindeki en düşük asgari ücretin alım gücü günden güne düşüyor. Emeklilerin durumu hepten perişan. Bu nedenle Türkiye’nin bir erken seçimi gündemine alması ve 2025 yılının sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimle mutlaka siyasette bir değişikliğin gerçekleşmesi lazım. Hem millet yoruldu ve bunaldı hem de iktidar yoruldu, yıprandı ve mental yorgunluk hat safhaya çıktı. Artık aktörlerin değişmesi lazım. Bir değişikliğin gerçekleşmesi lazım. Bunu milletimiz ziyaretlerimizde açık bir şekilde ifade ediyor.”

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER