© Haber Rize 2022

Gergerlioğlu'nun gazeteci Güngör Arslan cinayeti hakkındaki açıklaması

Katledilen Gazeteci Güngör Arslan'ın Avukatı Cahit Çiftçi: Benim şahsi kanaatim Ersin Kurt sanıklar tarafından, Necmi Bulut da güçlü eller tarafından korunmaya çalışılıyor!

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Gazetecilere yönelik şiddeti öldürülen gazeteci Güngör Arslan cinayetini takip ediyoruz. Aylardır bu konuyu Meclis'te gündem ediyorum, birileri bundan rahatsız oluyor hatta mahkemede bile benim bu cinayeti gündem etmemden dolayı savcının katil olarak işaret ettiği zanlılar bizim gündem etmemizden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Başta Ersin Kurt olmak üzere diğer sanıklar ve yakınlarının mali kayıt araştırmalarını, banka hareketlerini ortaya konulması yönündeki taleplerimiz reddedildi.

Cahit Çiftçi: Birinci duruşmada siz de gördünüz, soruşturma aşamasında alınan ifadelerde tamamen ortadan kaldıracak şekilde kurgu bir şekilde dosyanın aslında bir numaralı sanığı olan Ersin Kurt'un kurtarmaya yönelik projeler gerçekleştirildi. Bu dosya nezdinde elle tutulabilecek bir tarafı yok. Bize göre mahkemede bu olayın farkında ama bu dosyanın en büyük eksikliği TCK 220'de tanımını bulan suç örgütü çerçevesinde soruşturma yapılmamasıdır! Bizim de bu yönlerle ilişkili olacak dosyayı daha da aydınlatacak birçok taleplerimiz, tanık dinletme taleplerimiz, başta Ersin Kurt olmak üzere diğer sanıklar ve yakınlarının mali kayıt araştırmalarını, banka hareketlerini ortaya konulması yönündeki taleplerimiz reddedildi. Biz bu duruşmada da bunu belirttik, bu olay ya spermden ya para menfaatinden kaynaklanmıştır. Bir kadını yalancı tanık olarak öne sürmeye çalıştılar fakat bu kadın da doğrular neyse onu söyledi, bunu söyleyince de ellerinde patlayınca farklı argümanlar geliştirmeye çalışıyorlar ama bu dosya gerçeklerine aykırı! Dün; karşı taraf Ersin Kurt tarafından azmettirici Burhan Polat'ın vekili tarafından dosyaya birtakım belgeler sunuldu fakat bu belgelerden de görüleceği üzere özellikle yorumlarla ilgili olarak bunları kabullendi, bu belgelerde de zaten Ersin Kurt ile Burhan Polat'ın aralarındaki derin ilişkileri göstermekteydi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: İddianame sınırları genişletilmek istenmiyor mu mahkeme tarafından?

Tetikçi veya azmettirenlere yönelik para akışları incelenmiyor. Tetikçinin ailesinin mali durumu çok çok iyileşmiş bir anda! Bu iyileşme varken bunun araştırılmaması bir eksikliktir.

Cahit Çiftçi: "Dosyadaki eylemler iddianameye olduğu gibi yansıtılmamış, dosya dolu dolu gitmeli ki üste İstinaf ve Yargıtay aşamasında delilleri değerlendirmek daha sıhhatli olur çünkü bu dosyanın bir menfaat karşılığında yani para amacıyla yapıldığı çünkü ihale var, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi var orada hiç ilgisi olmayan 21 yaşında bir çocuk var gidiyor vuruyor. Orada bir kısım sanık avukatların da belirttiği gibi bu işlerde delikli kuruş olmadan kimse böyle bir işe girişmez! Biz de diyoruz ki; kardeşim delikli kuruş mu var milyonlar mı var? Bir para gelmiş mi gelmemiş mi? Bunları araştırın diyoruz, bunlarla ilgili taleplerimiz de reddedildi. Tetikçi veya azmettirenlere yönelik para akışları incelenmiyor.Tetikçi ile ilgili bizim de ulaştığımız bilgiler var. Ben polis değilim, savcılık makamı değilim, bizim araştırma yetkilerimiz sınırlı. Tetikçinin ailesinin mali durumu çok çok iyileşmiş bir anda! Bu iyileşme varken bunun araştırılmaması bir eksikliktir. Para hareketleri var ama kimisinin yanında çalışanın üzerinden yapılıyor kimisi kardeşinin üzerinden yapıyor. Zaten burada meşhur bir iş yapıyorsun niye başkalarının üzerinden yapıyorsun? Akışlar var ama bu akışları, ortaya koyamıyoruz. Bunu eğer ki 220 çerçevesinde, suç örgütü üzerinden gidilseydi bunlar ortaya çıkarılırdı. Bu zaten savcılığın en büyük eksikliğidir.

Suç örgütünün hiyerarşik yapısını çizilmiş. Burhan Ersin'e bağlı, Ersin'in sözünden çıkmaz, Burhan'a bağlı olan Ferhat, Hasan Emre ne derlerse yapar!

Zaten dosya içinde bilgi sahibi ifadesiyle alınan ifadeler var. Bir ifade de resmen suç örgütünün hiyerarşik yapısını çizmiş. Burhan Ersin'e bağlı, Ersin'in sözünden çıkmaz, Burhan'a bağlı olan Ferhat, Hasan Emre ne derlerse yapar! Şimdi bunlara baktığımız zaman bizim gerçekten bir örgüt teması çizdiğimiz zaman zaten dosyada da var bu. Bu başka delillerle de destekleniyor. Sanıkların üzerine şu anda halen aktif gözüken telefonlar incelenmeyenler var! Bunların incelenmesi lazım, suç örgütleri bir telefon kullanmazlar farklı hatlar da kullanırlar. Yurt dışı hatlar da kullanırlar, bunlar da bu dosyada var. Buyurun bunları da inceleyin dedik. Burada mahkeme bunu, şu saiklerle yapıyor deme şansına sahip değilim. Mahkeme diyor ki: "Bu deliller benim için yeterli." Bu pozisyonda olduğuna inanıyor ama bize göre eksik gidecek, delilleri bir bütün halinde değerlendirme yönünde eksiklik oluşturacaktır. Organize hareket ettikleri bellidir. Ben Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu işin üzerine giderek suç örgütü çerçevesinde geniş çaplı bir soruşturma başlatılmasını bekliyorum. Biz davanın sonunda da aile ile de konuşarak bununla ilgili gerekirse de suç duyurusunu tekrar yapacağız çünkü bu dosyadan edinilen başka da bilgiler var, en büyük eksiklik budur.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: İddianame sınırlı dediğiniz noktada bir de daha önceden gündeme getirdiğiniz KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Ersin Kurt ilişkileri ile ilgili iddialarınız var ve KOTO Başkanı yeni yapılan seçimde yine başkan oldu ve onunla ilgili nedense mahkeme ona hiç dokunmuyor. Ne dersiniz?

KOTO Başkanı Necmi Bulut'un da içinde bulunduğu toplam 6 şüpheli hakkında Kocaeli CBS'de yine bu olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Cahit Çiftçi: Mahkemenin şu anda elini kolunu bağlayan iddianamenin sınırlılığı ilkesi. Bu ilkeden dolayı mahkeme üzerine gitmiyor, sadece KOTO Başkanı Necmi Bulut'un da içinde bulunduğu toplam 6 şüpheli hakkında Kocaeli CBS'de yine bu olay ile ilgili soruşturma devam ediyor. Bu soruşturmanın sadece akıbeti soruldu, devam ediyor diye ama akıbet sonucunu beklemiyor. Bu çerçevede o dosya üzerinden Necmi Bulut'un devam eden soruşturması üzerinde genişletilerek TCK 220 çerçevesinde daha da aydınlatılabilir bu olaylar. İlla da yeni bir soruşturma dosyaları açmalarına gerek yok. Taktir kendilerinin.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Mahkeme karar verdikten sonra o soruşturmanın yürümesi de çok anlamlı olmayacaktır ve şu anda bu konuya etkin bir şekilde eğilmesi gerekiyor diyorsunuz.

Benim şahsi kanaatim Ersin Kurt sanıklar tarafından, Necmi Bulut da güçlü eller tarafından korunmaya çalışılıyor!

Cahit Çiftçi: Ayrı da yürüse sonuçta ayrı bir suçtur o da. Biz eksikte olsa o soruşturmanın CBS tarafından yürütülmesini istiyoruz, özellikle suç örgütü çerçevesinde Necmi Bulut çerçevesinde eğer kasten öldürmeye azmettirmeden yürüyecekse hiçbir anlamı kalmayacaktır. Zaten mevcut olan bir dava yürüyor, komik olacak! Lütfedip ifadelerini dahi aldıklarına inanmıyorum. Belki 3-5 gün önce alınmış mıdır bilemiyorum ama alınsaydı zaten haberimiz olurdu. Benim şahsi kanaatim Ersin Kurt sanıklar tarafından, Necmi Bulut'ta güçlü eller tarafından korunmaya çalışılıyor!

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Bu çok önemli dava üzerinde bu iddianız eğer ki bu konudaki isteğiniz gerçekleştirilmezse çok önemli bir gölge çünkü gazeteci cinayeti varken gerekenlerin araştırılmadığını söylüyorsunuz, biz de bunu Meclis'te işledik ve sanıkların da rahatsız olduğunu görüyoruz.

Kocaeli Milletvekillerinin Kocaeli'nin ilimizin daha iyi yerlere bu tür gayri meşru işlerle anılmaması için üzerlerine gitmesi gerekiyor.

Cahit Çiftçi: Siz ve diğer vekillerimiz bu Kocaeli'nin vekillerisiniz. Sonuçta Kocaeli'nin ilimizin daha iyi yerlere bu tür gayri meşru işlerle anılmaması için üzerlerine gitmesi gerekiyor. Yapılacak iş çok basit; AKP Milletvekili, CHP Milletvekili, MHP Milletvekili arkadaşlar buyursunlar bize de sorsunlar; sanık müdafileri ile konuşsunlar ne oluyor neyin nesi bu işler, bir gazeteci durup dururken niye öldürüldü, bu yaptığı haberler gerçekten doğru mu kimler var işin içinde nereye gidebilir diye sorsunlar, soruştursunlar kendileri değerlendirme yapsınlar ama konuşsunlar, yorum yapsınlar! Burada bir konformist hayat ile hiçbir şey yapmadan vekillik yapmışlar yapmamışlar! Sizin yaptığınızın %10'unu yapsınlar, hepsi bize ulaşabilir. Meslektaşımız da var içlerinde, konuya da vakıf olur, hukuki terimleri de çok iyi bilir, mesela Emine Zeybek hanım. Diğer vekillerimiz ile tanıdıklarımız var. Lütfedip sorsunlar, sadece bana değil sanık müdafileri ile de konuşsunlar.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Av. Ersin Kurt beni hedef aldı ilk duruşmada, konuyu gündem etmem, soğutmamam gözlerden kaçırmamamı itham etti. Etiketlerle bizi etiketlemeye çalıştı. "Fetöcü" dedi, "Şucu, bucu" dedi, insanların kendini kurtarmaya çalıştığı zamanlar kullandıkları damgaları kullanmaya çalıştı. Bu gayreti neye yoruyorsunuz? Biz Meclis'te, her yerde bu toplantıyı anıyoruz, basın toplantılarımızda genel kurulda nedir bu rahatsızlık? Neden bu ithamlar Sn. Çiftçi?

Ersin Kurt tarafından size ve benim şahsıma Burhan Polat'ın avukatı tarafından da aileye ve istedikleri tanıklığı yapmayan bir kadına bel altı diyeceğim bir tabirle ithamlar yönelttiler.

Cahit Çiftçi: Ersin Kurt tarafından size ve benim şahsıma Burhan Polat'ın avukatı tarafından da aileye ve istedikleri tanıklığı yapmayan bir kadına bel altı diyeceğim bir tabirle ithamlar yönelttiler. Sayın vekilim sizi kamuoyu da bilir, geçmişinizi de bilir, insan hakları konusundaki duyarlılığınıza ben kendim şahidim, beni de en iyi Ersin'in avukatları bilir! Kovuşturma aşamasındaki, soruşturma aşamasındaki avukatlarına sorsa benim hakkımda o lafları da etmezdi, öyle tahmin ediyorum. Gelelim Burhan Polat'ın avukatının yaptığına! Tanığın kıyafetine kadar laf söyleme terbiyesizliğini gösterdi, bu çok ayıp bir şeydir! Bir kişi ne olursa olsun onun yaşantısı, onu ilgilendirir, tanıklığı dosyaya uygun mu değil mi beyanları üzerinden konuşulur. Güngör beyin aile hayatından dem vurmaya kalktılar! Kardeşim sizler ahlak bekçisi değilsiniz ki; size ne? Mahkeme bu konuda da uyardı biz uyarılara uyduk. Dosya çerçevesi dışına çıkmayalım ama maalesef dosya ile ilgisi alakası olmayan konuların üzerinden yürümeye çalıştı bu niye? Çünkü dosyanın içinde toplanan deliller sanıkların suçlu olduğunu açık ve net bir şekilde gösteriyor! Bunu deliller üzerinden bir tartışmaya giderlerse kendilerinin zaten açıkça yapabilecekleri hiçbir şey yok. Biz bunu boğalım, "Sn. Gergerlioğlu şu örgütün temsilcisidir, sözcüsüdür." Cahit Çiftçi hiç ceza davası almaz mı? 15 Temmuz'dan sonra almış! Halbuki biraz araştırsa 15 Temmuz öncesi benim Hizbullah davalarına da girdiğimi, HDP'li arkadaşlarımın davalarına da girdiğimi, askeri casusluk davalarına girdiğimi de öğrenecek zaten arkadaşımız avukatlık yapmadığı için bunları bilebilecek bir pozisyonu yok! Ben sadece avukatım her türlü davaya bakarım kafama yattıktan sonra. Bunun amacı dosyayı farklı mecralara taşıyıp gerçekleri boğmak gayretinden başka bir şey değil Sayın vekilim ama ben 7 sayfa dilekçe verdim ikinci duruşma öncesi. Sadece dosyada sanıkların eylemlerini işbirliğini anlattım.  Ben bunları şimdi niye burada iyi ki sordunuz dedim, mahkemede de verebilirim ama mahkemeyi özünden çıkarırız. Onların tuzağına düşmüş oluruz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Genel tabloya bakacak olursak; şu itirazlarınız ile bu dava son derece önemli, medyatik bir dava ve mesele Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ndeki bir ihale yolsuzluğu ile alakalı bir haber sonrası başlayan bir mesele ve oldukça da siyasi bir mesele. Şu bahsettiğiniz eksiklikler iktidarın korunmasına dair birtakım işaretleri gösteriyor, belki siz bunu söyleyemeyeceksiniz ama biz görüyoruz bu yargılama esnasındaki ihmaller, eksiklikler bir kirli Cumhur-Zulüm İttifakı'nın korunmasına yönelik adımlarmış gibi hissediliyor.

Bu dava daha çok yürüyecek, çok yerlere gidebilir.

Cahit Çiftçi: Benim iki kimliğim var. Bir vatandaş Cahit Çiftçi bir de Av. Cahit Çiftçi. Cahit Çiftçi olarak gördüğüm zaman biraz önce söylediğinizin hepsine imzamı atarım, bugün avukat olarak belediyeden bir iş almaya gitsem beni belediyeden kapıdan sokmazlar. Böyle bir iş almanın da bir bedeli vardır, bir paylaşımı vardır! Tabii ki korunuyor! Bunu vatandaş olarak görüyorum ama avukat olarak girdiğim zaman ben dosya üzerinden konuşurum, söylenmesi gerekeni söylerim, bu dava daha çok yürüyecek, çok yerlere gidebilir. Yeter ki sadece yargının önünü açsın, yargı üzerine düşeni yapsın başka hiçbir şey istemiyoruz. Bu yürümezse yarın başka şeyler olur! Pozitif hukuk istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Mevcut yasa düzenlemeler üzerinden gitsinler bu bize yeter.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER