© Haber Rize 2022

Gözaltına alınmıştı: Hakkari Belediye Başkanı Akış görevden alındı, belediyeye kayyum atandı

31 Mart seçimlerinin ardından Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Akış, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Hakkâri Valisi Ali Çelik, belediyeye kayyum olarak atandı ve Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış Görevden Alındı, Yerine Kayyum Atandı

Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 31 Mart seçimlerinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı ve Hakkâri Belediyesi'ne kayyum atandı. Hakkâri Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Mehmet Sıddık Akış, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Akış, işlemleri için Hakkâri'ye götürülecek. Hakkâri Emniyet Müdürlüğü ekipleri de belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri aldı ve bina önünde toplanan DEM Partililere polis müdahale etti, içeri girmelerine izin vermedi.

Hakkâri Valiliği'nden 10 Günlük Yasak

Hakkâri Valiliği, 10 gün süreyle gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları, kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetleri yasakladığını açıkladı.

Mehmet Sıddık Akış Kimdir?

Mehmet Sıddık Akış, 1970 yılında Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Hakkâri kent merkezinde tamamladıktan sonra 1992 yılından itibaren partisinin çeşitli kademelerinde aktif olarak görev aldı. 1999 yılında İl Genel Meclis Üyesi olarak seçilen Akış, 2008-2012 yılları arasında il başkanlığı görevini üstlendi. Evli ve 4 çocuk babası olan Akış, siyasetteki uzun soluklu kariyeriyle tanınmaktadır.

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Hakkâri Valisi Ali Çelik, Hakkâri Belediye Başkan Vekili olarak atandı ve Hakkâri Belediyesi'ne kayyum olarak görevlendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER