GSK Türkiye çalışanları 400 kilo atık topladı
GündemGSK Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile iş birliğinde hayata geçirdikleri "GSK ile Ataklar" projesinin ikinci ayağını gerçekleştirdi.
Şirket açıklamasına göre, GSK Türkiye, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) politikaları çerçevesinde, TOG ile bir araya gelerek başlattığı "GSK ile Ataklar" projesiyle GSK çalışanlarının ve toplumun sürdürülebilirlik bilincini artırmayı hedefliyor.
GSK ile Ataklar kapsamında Türkiye'nin büyük şehirlerinde sıkça rastlanan düşük sürdürülebilirlik bilincinin uygulamalı bir yöntemle ele alınmasını hedefleyen etkinlikler, İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 3 farklı ilde gerçekleştirildi.
Toplum Gönüllüsü gençler ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde başlayan ve ay boyunca farklı tarihlerde devam eden atık toplama etkinliklerinin sonunda toplam 400 kilo atık toplandı. Sırasıyla İstanbul Kilyos Kısırkaya Plajı, İzmir Çınaraltı Kent Ormanı ve Ankara Yağlıpınar Göleti'nde gerçekleşen etkinliklerde toplamda 153 toplum gönüllüsü ve GSK çalışanının yanında ailelerinin de katılımıyla kurulan gruplar orman, kıyı ve çevre temizliği yaparak atıkları ayrıştırdı.
Ekmek, yemek ve organik atıkların yanı sıra toplanan plastik, cam, metal ve kağıt atıkları ile 18 kilogram sera gazı, 18.500 kwh enerji ve 14 litre petrol tasarrufu yapılırken; toplanan sigara izmaritleri ile yaklaşık 8000 litre temiz suyun kirlenmesi önlendi.
- "Bu proje bizim için çok değerli"
Açıklamada görüşlerine yer verilen GSK Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Lideri Selcen Çökdü, günümüzde sürdürülebilirlik alanında yapılan çalışmaların artmasına karşın büyükşehirlerde bu konuya ilişkin bilincin yeterli olmadığını gözlemlediklerini ve GSK Türkiye olarak bu konuda harekete geçtiklerini belirtti.
Çökdü, "'Sağlıklı gezegen, sağlıklı insanlar' mottomuzu arkamıza alarak dünyamıza nasıl katkıda bulunabiliriz diye düşündüğümüzde sürdürülebilirlik bilincinin ancak uygulamalı olarak kazanılabileceği sonucuna vardık. Bugünlerde sıkça duyduğumuz bu kelimenin özünü kavramadıkça; denizlerimizi, ormanlarımızı kirletmeye devam ettikçe sahip olduğumuz tek yaşam alanının geleceğini göz ardı etmiş oluyoruz.
Bu sebeple kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizin kıymetli ortağı olan TOG iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu proje bizim için çok değerli. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen GSK çalışanlarına, toplum gönüllüsü gençlere ve destek olan herkese tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı da GSK ile Ataklar projesinin ikinci ayağını başarıyla tamamlamış olmaktan memnuniyet duyduğunu aktararak, şunları kaydetti:
"20 yıldır Türkiye'nin farklı şehirlerinden Toplum Gönüllüsü gençlerin ortak bir amaç etrafında bir araya gelerek gerçekleştirdiği projelere TOG ATAK diyoruz. Bu yıl ATAK projelerini GSK Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Herkes için daha temiz bir doğa ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak ve toplumda çevre bilincinin yaygınlaşması adına bu tür iş birliklerini oldukça değerli görüyorum.
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında GSK çalışanlarıyla birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirdiğimiz çevre temizliği ve atık ayrıştırma etkinliklerimiz bize bu tür küçük adımların bile çevre üzerinde ne denli olumlu etki yaratabileceğini gösterdi. Toplumumuzda çevre ve sürdürülebilirlik bilincinin artmasını diliyor, projemizde emeği geçen Toplum Gönüllülerine ve GSK Türkiye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."
İlginizi Çekebilir