© Haber Rize 2022

Gülşen : Var gücümle itiraz ediyorum

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanması, iktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarları tarafından eleştirildi.

Şarkıcı Gülşen'in 4 ay önce çekilen bir videoda imam hatip liselilerle ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmasına tepkiler devam ediyor. İktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarlarının bir kısmı da bugünkü yazılarında tutuklama kararını eleştirdi.

'GÜLŞEN DERHAL SERBEST BIRAKILMALI'

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Bu tutuklamaya hiçbir taktik gözetmeden, hiçbir strateji izlemeden, hiçbir siyasi hesabı aklımın ucundan geçirmeden var gücümle itiraz ediyorum" dedi.

Hakan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Gülşen’in imam hatiplerde okuyan binlerce çocuğa ve imam hatiplerden mezun olmuş binlerce kişiye karşı yaptığı büyük terbiyesizlik karşısında kınamak gibi bir alternatif varken, öfkeyle itiraz etme hakkı varken ayıplama mekanizmaları el altındayken, utandırmak gibi müthiş bir cezalandırma yöntemi söz konusuyken, sivil ve örgütlü tepkilerin yolu açıkken, polisin, savcının, kelepçenin, hapishanenin devreye girmesi çok ama çok yanlış olmuştur. Bu yanlıştan dönülmelidir. Gülşen, derhal serbest bırakılmalıdır."

BU SUÇLAMALARLA KİM TUTUKLU YARGILANIYOR?'

Sabah yazarı Melih Altınok da Gülşen'in tutuklanmasından rahatsız olduğunu ifade ederek, tutuklamayı gerektirecek hukuki koşulların olmadığını söyledi.

Altınok'un yazısından bir bölüm şöyle:

"Suçlandığı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme maddesinden (TCK 216) alacağı ceza da 1-3 yıl arasında. Azami cezası bu olan suçlamalarla kim tutuklu yargılanıyor? Kaldı ki tanınmış, ikameti belli, kaçma şüphesi olmayan bir kişi. Ortadan kaldıracağı delil yok. Katalog bir suç da söz konusu değil. O halde tutuklama, zorlama bir refleks gibi durmuyor mu?"

'YASALARIN ELDEN GEÇİRİLMESİ ŞART'

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Gülşen’in tutuklanmasının adil olmadığını ama 'hukuka uygun bir yanlışlık' olduğunu söyledi. Kılıçarslan, "Hukuk, yasalar insan eliyle değiştirilip düzeltilene kadar, gereğini ve bildiğini yapmış görünüyor. Biri bir topluluğa 'sapık' dedi diye tutuklanmamalı, tutuklanamaz bence. Burada yasaların elden geçirilmesi şart…" ifadelerini kullandı.

'YARGILAMA TUTUKSUZ OLSA DAHA İYİ OLMAZ MIYDI?'

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam ise "Hakaret, müruruzamana uğramaz" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"İmam Hatipliler tek tek dava açmayı düşünüyorlarmış, açsınlar… Yargılama sürecinin sonunda en ağır ceza verilsin… Ancak yargılama tutuksuz olarak devam edip de münafıkların yelkeninden rüzgâr alınsaydı, daha iyi olmaz mıydı?"

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER