© Haber Rize 2022

HABER RİZE KOORDİNATÖRÜ ÖKSÜZ’Ü SOSYAL MEDYA HESABINDAN ENGELLEYEN  KENAN BIYIK’A AĞIR ELEŞTİRİLER

Geçen ay FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesiyle suçlanan FETÖ soruşturması nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve ABD ye kaçan Cemal Külünkoğklu’nun ortağı olduğu bilinen çay TV de başkalarının yazılarını çaldığı bilirkişi raporu ile tespit edilen emek hırsızı Orhan yazıcıların sunduğu programın konuğu olan Kenan Bayık’ı hakkında FETÖ iltisaklı iddialar olan Çay TV televizyonuna çıkmaması konusunda uyaran Haber Rize yayın koordinatörü Şenol Öksüz’ü CHP den aday adayı olduğunu açıklayan Kenan Bıyık sosyal medya hesaplarından engelledi.

“İSMAİL TORLAK GAZETECİYİ TEHTİD ETTİ”

Geçen ay Çay TV ile ilgili “FETÖ iltisaklı” yazdığı için Çay TV ortaklarından olan İsmail Torlak, ÇGD üyesi aktuel53 haberin imtiyaz sahibi Osman Köseoğlu’nu telefonla arayarak “bizimle ilgili olumlu ve ya olumsuz hiçbir habare yer vermeyeceksin” şeklinde tehdit etmişti.
Bu olaydan bir gün sonra Çay TV konuğu olacak olan il başkanı Saltuk Deniz , “biz basın özgürlüğünden yana bir partiyiz. Basın mensuplarına yönelik bu tur davranışları doğru bulmuyoruz. Bu konuda Sayın Torlak’ı açıklama yapmaya davet ediyorum. Eğer açıklama yapmaz ise CHP olarak bu durumu kınıyor ve programı iptal edeceğim.” Şeklinde açıklama yapmıştı.

“PARTİSİNİN İL BAŞKANI PROTESTO ETTİĞİ TV YE EMEK HIRSIZI İLE ÇIKTI”

Deniz’in bu açıklaması karşısında Çay TV sorumluları hiçbir açıklama yapmayınca Deniz Çay TV deki programını iptal ettiğini sosyal medya hesabından kamuoyuna gerekçeleri ile birlikte duyurdu.

 CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz’in bu protestosu sonrası hafta da CHP den milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Kenan Bıyık yaşanan olayı bir fırsata dönüştürmek isteyerek partisinin il başkanı Deniz’in protesto edip çıkmadığı Çay TV’ye emek hırsızı Orhan Yazıcılar ile programa çıkacağını duyurdu.
Bu duruma tepki gösteren ÇGD Rize şubesi yazılı bir açıklama yaparak Kenan Bıyık’a, basın mensuplarını tehdit eden bir TV ye çıkmama çağrısında bulundu.
Kenan bıyık ÇGD’nin uyarılarını kulak arkası ederek emek hırsızı olarak tescillenen hakkında dava açılan Orhan yazıcıların konuğu oldu.
Eğitimci olan, insan hakları ile mücadele etiğini ve basın özgürlüğünü savunup demokrasiden yana olduğunu her fırsatta belirten Kenan bıyık bu anlaşılmaz vurdumduymaz sekter tutumu kamuoyunda ve parti içerisinde büyük tepki çekti eleştirilerin hedefindeki isim oldu.

“BIYIK ÖKSÜZÜN ELEŞTİRİLERİNE HEDEF OLDU”

Bu konuların ve eleştirilerin yoğun olarak tartışıldığı sosyal medya ortamında Haber Rize sitemizin yayın koordinatörü Şenol Öksüz Kenan Bıyık’ı sosyal medya hesabından paylaştığı ve açıklamalarının yer aldığı paylaşımlarının altında bir yorum yazarak eleştirdi.

“KENAN BIYIK SİZE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Öksüz yorumunda  “sayın bıyık size hakkım helal etmiyorum sözde eğitimcisiniz demokrasiden yanasınız başkalarının yazılarını çaldığı bilirkişi raporları ile tescil edilen ve bu emek hırsızını haber yaptığım için, için bana ana avrat küfreden emek hırsızının uyarılarımıza rağmen, konuğu oldunuz.
Sizi tüm uyarmalarımıza rağmen bu programa konuk oldunuz, tatbiki olabilirsiniz ancak,  bu hareketi yaparak “benim menfaatim olsun ’da kim kime haklı hâksiz söverse sövsün beni ilgilendirmez” diyerek aslında basın özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, demokrasiden yana olmadığınızı tescillemiş oldunuz” paylaşımında bulundu.
Şenol Öksüz’un bu paylaşımına cevap vermesi gereken Demokrat, sözde aydın Kenan Bıyık, bırakın cevap vermeyi Kenan Bıyık, anti Demokratik bir tutum sergileyerek sosyal medya hesaplarından yayın koordinatörümüz Şenol Öksüzü engelledi.

Yaşanan bu gelişmeler ardından kısa bir değerlendirme yapan yayın koordinatörümüz Şenol Öksüz : 
“Kenan Bıyık yenilgiye doymayan bir pehlivan gibi yeniden siyaset sahnesinde yer almaya çalıştığını tüm kamuoyu görüyor.
Anti Demokratik bir tutum sergileyen ideolojik olarak ve siyasi vizyonu ile Rize’ye hiçbir faydasının olacağına inanmadığım bir siyasetçinin beni engellemesi çok önemli değil.
 Ben zaten kendisi kısa bir zaman önce çay TV de emek hırsızı olup bana küfreden Orhan yazıcıların programına çıkması üzerine takibe almıştım.

“ADAY OLACAĞI PARTİYİ GÜÇSÜZ GÖSTEREREK ADAY OLUNMAZ”

Bir röportajda kendisini 6 masada ki partiler üstünde gören Bıyık CHP, Gelecek ve İyi partinin kısacası masada olan partilerin Rize’den bir vekil çıkaramayacağını,  “kenen bıyık partisi kuruldu” diyerek aday adayı olacağını söylediği partiyi ve ortaklarını aşağılayan kamuoyunda güçsüz gösteren bir anlayışın, Rize’de siyaset yapmasının artık söz konusu olamayacağını fotoğraflarda boy boy poz vererek ortaya koymuştur.
Bıyık şunu bilmelidir ki İyi Parti de istenmeyen başkan olarak ilan edilen Ayşegül Özyanık ile görüşmekle Rize’de milletvekili adayı olunamayacağını sanırım anlamıştır.
Kenan Bıyık, Emek  hırsızı olmanın ötesinde,  sözde dini programlar yaparak birde eğitimciliğini sözde dini ilmine katarak milleti kandırdığı aşikar olan bir küfürbazın konuğu olmuştu yani cevap hakkını kaybetmişti.
Bu yaşanan rezaleti sözde Demokrat eğitimci aydın Kenan Bıyık takipçilerine nasıl anlatacaktı tabii ki bu durumda beni engellemekten başka şansı kalmamıştı bu hakkı da ona vermek lazım.

“BİR KAÇ İNSANA HASTANEDEYE GİTMEK İÇİN RANDEVU ALMAKLA SİYASET OLMUYOR

Benim Kenan Bıyık’a diyecek tek lafım var. Sayın Bıyık; Bu işler hastaneye gitmek isteyen birkaç hastaya randevu almakla olmuyor.
Madem o kadar yüreklisin,  bir önceki seçimlerde aday olman konuşulur tartışılırken, Yomra’da sahibi olduğun üniversitenin binası yakılınca neden aday olmayacağını açıkladığını açıkla?
Okulunu kim yaktırdı?
 O ismin bu gün Türkiye’de olmamasından mı cesaret alarak tekrar Rize’ye döndün?
 Sizi CHP aday ettikten sonra seçimlere 15 gün kala neden telefonlarınızı kapatıp adaylıktan vaz geçtiniz?
Siz partili birkaç arkadaşınızla Rahmi Metin’e gidip “ben milletvekili olursam sizi belediye başkan adayı edeceğim” demenizde ki neden neydi?
“Oturdum arkadaşlarla konuştum ve alamayacağım seçime neden aday olacağım” diye karar aldığınız bu arkadaşlarınız kimlerdir?
Kışın genç kadınlarla çekindiğin fotoğrafları şimdi yeni imiş gibi paylaşarak size yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığınız yalanlarını yayarak 6 li masaya rest çekerek aday olacağınızı mı sanıyorsunuz?
CHP genel merkezinin sizi Rize’ye gönderdiği yalanını herkese söylüyorsunuz bu şekilde parti içerisinde de tartışmalara sebep veriyorsunuz.
Peki, size CHP den hangi yönetici “adayımız sensin git Rize’de çalış ”dedi?
Siz bugüne kadar İkizdere direnişinin yanında olmadınız, Sürgün edilen, çaykur'da hakları gasp edilen, Özel idarede kazandığı sınavı iptal edilen, saldırıya uğrayan sağlıkçıların hiçbir sesine ve yaşam alanlarını savunun hiçbir yurttaşın yanında yer almadan, Partinizin Rize’nin tüm ilçelerinde zamlara yönelik protestolarına destek vermeden, hatta partinizin alanlarda ki hiçbir protesto eylemini sosyal medya sayfanızdan payklaşma cesareti dahi gösteremeyen birisi olarak siz gerçekten aday mı olacağınızı sanıyorsunuz?
Siz bu ürkek ve korkak biatçı teslimiyetçi tutumunuzla, sokağa insanlara gidip “ona buna randevu aldım” diyerek yurttaşların sosyal, siyasal, ekonomik ve toplumsal sorunlarına sahip çıktığınızı mı sanıyorsunuz?
Siz solcu ve Devrimci politikaları savunduğunuz bir söyleminizi bizlere hatırlatır mısınız?
Sahi siz ne zaman solcu oldunuz?
Siz CHP den aday edilmeyeceğinizi gayet iyi biliyorsunuz, Erdoğan’a övgüler dizerken amacınız başka partilerden aday olma çabanız mı var, onlara mı mesaj veriyorsunuz?
Siz yeniden aday olursanız seçime kaç gün kala adaylıktan vaz geçip telefonunuzu kapatacaksınız ve ya kapatmayacağınız sözünü verebilecek misiniz?
Akıl hocalarınıza danışmanızda ise sakınca yoktur sayın Kenan Bıyık…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER