© Haber Rize 2022

Hizmet-İş Başkanı Mehmet Alaca’ya Sert Eleştiri: "İşçi Geçinemiyor, Sen Villa Yaptırıyorsun"

Haber Rize Genel Yayın Koordinatörü Şenol Öksüz, "Rize Gündemi" programında, Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mehmet Alaca’yı sert bir şekilde eleştirerek, belediye işçilerinin geçim sıkıntısı yaşadığını, ancak Alaca’nın bu duruma sessiz kaldığını vurguladı. Öksüz, işçilerin geçinemediğini belirtirken, Alaca'nın köyünde villa yaptırmasını eleştirerek, sendika başkanının işçi haklarını savunmadığını iddia etti.

Haber Rize Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü Şenol Öksüz, her hafta Rize’nin gerçek gündemini ele aldığı "Rize Gündemi" programında, Rize Belediyesi yetkili sendikası Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mehmet Alaca'yı sert bir şekilde eleştirdi. Programda, belediyede çalışan işçilerin ekonomik sıkıntılar yaşadığını belirten Öksüz, Alaca’nın bu duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Şenol Öksüz, yayın sırasında Mehmet Alaca'ya hitaben şu ifadeleri kullandı: “Sayın Başkan Alaca, belediyeden işçi atılır, sizden ses çıkmaz. İşçiler ‘geçinemiyoruz’ der, yine sizden ses çıkmaz. Bu sessizliğinizin sırrı nedir? Belediye işçileri geçim derdindeyken siz köyünüzde villa yaptırıyorsunuz. Size haklarımızı savunmanız için aidat ödeyen işçi aç, ama siz villa yapıyorsunuz. Yoksa Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’den daha yüksek bir maaş mı alıyorsunuz?”

Bu eleştiriler üzerine Mehmet Alaca’nın nasıl bir cevap vereceği merak konusu olurken, programda dile getirilen iddialar Rize’de büyük yankı uyandırdı. Özellikle belediye çalışanları arasında bu eleştiriler sonrası sendikanın tutumu ve başkan Alaca’nın cevabı dikkatle takip ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER