© Haber Rize 2022

İmamoğlu: Adalet, eşitlik ve insan onuru ilkelerini korumaya devam edeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Barosu arasında, “Adli Yardım İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İBB ve İstanbul Barosu arasında, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere, dezavantajlı grupların adalete erişimindeki engelleri kaldırmayı amaçlayan ‘Adli Yardım İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokol için düzenlenen imza töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Birlikte, toplumumuzun kalbinde yer alan; adalet, eşitlik ve insan onuru ilkelerini korumaya devam edeceğiz. Adalet; bir hava, bir su gibi insanın yaşama tutunma, yaşama kaynağı. Adaletin tesis edilmesinde, birilerinin eksik hizmet alarak bundan yoksun kalmasına ne hiçbir yöneticinin tahammül etmesi mümkündür ne de bu konuda bir adım atılacaksa, bundan geri durmamız mümkündür. Umarım, böylesi eksikliklerin tamamlandığı değil, mükemmel bir hukuk sisteminin var olduğu ülkemizde, hep birlikte adaletin tesisi için güçlü bir geleceği hazırlarız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Barosu arasında, ”Adli Yardım İş Birliği Protokolü” imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı avukat Filiz Saraç arasında imzalanan protokolün amacı; ”İstanbul’da yaşayan başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere dezavantajlı grupların, ihtiyaç sahiplerinin ve ekonomik güçlükleri nedeniyle korunmaya muhtaç kişilerin yasal haklarını ve hak arama yollarını öğrenmeleri; vatandaşlara adli yardım hizmetinin sunulması, vatandaşların adalete ve yasal yollara ulaşmasındaki engellerin kaldırılması ve kişilerin adli yardım kapsamında avukatın hukuki desteğini almalarını sağlamak” olarak belirlendi.

”Bugün toplumumuzda adaleti ve eşitliği güçlendirmek adına, kritik bir adım attığımızı düşünüyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

”Adalete erişim, bir ayrıcalık değil, bir temel hak. Ancak birçok kişi, özellikle ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan bireyler, şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar için bu hak, ne yazık ki ulaşılmaz bir noktada kalıyor ve büyük bir eşitsizlik hissi veriyor bütün insanlarımıza. Adli yardım, tam da bu savunmasız grupların önündeki engelleri kaldırmak için çok değerli ve kritik bir mekanizmadır. Ne yazık ki, son yıllarda merkezi idare tarafından adli yardıma ayrılan kaynakların yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu durum, hukuk sistemimize aşırı bir yük bindirirken, adalete tam erişimi de engellemekte. Biz de Avukatlık Kanunu ve Belediye Kanunu’nun bize verdiği yetkiyle, İBB olarak, bu boşluğu doldurmak için harekete geçiyoruz. İstanbul Barosu ile imzalayacağımız bu protokolle, adli yardımı genişletmek ve en çok ihtiyaç duyanlara gerekli desteği sağlamak için el ele vereceğiz.”

Konuşmaların ardından ”Adli Yardım İş Birliği Protokolü”, İmamoğlu ve Saraç tarafından imzalandı. İki kurum arasında yapılan protokolle; İBB’nin desteği ve İstanbul Barosu aracılığıyla verilen adli yardım hizmetinin yaygınlaştırılarak, daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşın, ailenin, çocuğun, yoksulun dava açabilmesi, hak araması ve bu sayede adalete erişimi sağlanmış olacak.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER