© Haber Rize 2022

İsrail Maliye Bakanı Smotrich Lübnan’da ateşkes teklifini reddetti

Stockholm, 26 Eylül (Hibya) - İsrail’in aşırı sağcı maliye bakanı Bezalel Smotrich, İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes anlaşması yapılması yönündeki çağrıları reddederek, İsrail’in kuzeyi için tek seçeneğin Hizbullah’ın ezilmesi olduğunu söyledi.

Benyamin Netanyahu’nun koalisyon hükümetinin bir parçası olan Smotrich, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda şunları söyledi: Kuzeydeki harekât tek bir senaryoyla sona ermelidir: Hizbullah’ın ezilmesi ve kuzeyde yaşayanlara zarar verme kabiliyetinin ortadan kaldırılması. Düşmana aldığı ağır darbelerden sonra toparlanması ve 21 gün sonra savaşın devamı için yeniden organize olması için zaman verilmemelidir. Hizbullah’ın teslim olması ya da savaş, ancak bu şekilde kuzeyde yaşayanları ve güvenliği geri kazanabiliriz.

Aşırı sağcı maliye bakanı daha önce İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın kalıcı olarak İsrail’e bağlanması için aktif çaba gösterdiğini açıkça ifade etmiş ve ”Hayatımın misyonu bir Filistin devletinin kurulmasını engellemektir” demişti.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER