© Haber Rize 2022

İsrail'in Refah'taki kampa saldırısı protesto edildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentindeki sivillerin yaşadığı kampa gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti. Meşelik Yerleşkesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de destek verdi. Protesto gösterisinde Filistin ve Türk bayrakları taşınırken, öğrenciler temsili kefenleri merdivenlere bırakarak İsrail'i kınadılar.

ESOGÜ Öğrencileri İsrail'in Refah'taki Saldırısını Protesto Etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, İsrail'in Refah'taki kampa gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti. Meşelik Yerleşkesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de destek verdi.

İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ömer Koca, yapılan basın açıklamasında, Refah'a yapılan saldırının kınanmasının önemine vurgu yaptı. Koca, İrlanda, İspanya ve Norveç'in Filistin'i özgür bir devlet olarak tanıma kararlarına dikkat çekerek, bu eylemlerin dünya genelinde etkili olacağına inandıklarını belirtti.

Protesto gösterisinde Filistin ve Türk bayrakları taşınırken, öğrenciler temsili kefenleri merdivenlere bırakarak İsrail'i kınadılar.

Öğrencilerin tepkisi, İsrail'in Filistin'deki insan hakları ihlallerine ve sivilleri hedef alan saldırılarına karşı dünya genelinde artan bir tepkiyle paralellik gösteriyor. Bu tür eylemler, uluslararası toplumun dikkatini çekerek, barış ve adaletin sağlanması yolunda bir adım olarak görülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER