© Haber Rize 2022

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Gaziantep’te

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gaziantep programı kapsamında; Gaziantep Ticaret Borsası ile Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Ünal Akdoğan ile bir araya gelen Dervişoğlu, kente ilk kez gelmediğini ve burayla bir gönül bağı olduğunu ifade ederek, ‘’Özellikle esnafla ilgili teşkilatlara gittiğimde bu sıcaklığı hep hissediyorum. Dolayısıyla böyle durumlarda aslına bakarsan duygulanıyorum. Çünkü gönüllerde ve hafızalarda doğru iz bırakmış olmak şereflerin en büyüğü benim açımdan.’’ dedi.

Türkiye’de uzun bir zamandır sorunların konuşulmadığına dikkat çeken Dervişoğlu; ‘’Türkiye’de sorunlar konuşulmuyor. Konuşulup tartışılmadığı için de yapılması icap eden işler doğru bir şekilde gerçekleştirilemiyor. Kurulan hayaller, ulaşılmak istenen hedefler de tartışılmadığı için düşünceden eyleme dönüştürülmüyor. Onun için bir konuşan toplum olmak, fikir alışverişinde bulunmak, insanların birbirleriyle olan tartışmalarından ama medeni ölçüler içerisinde yaşanmış tartışmalarından doğru sonuçlar çıkarmak mecburiyetindeyiz.’’ ifadesini kullandı.

Toplumdaki kutuplaşmanın altını çizen Dervişoğlu, ‘’Toplum her alanda kutuplaştı. Bu kutuplaşmayı ancak yöresel kültürümüzün üzerimize yüklediği sorumlulukla bertaraf edebiliriz. Gaziantep’in meselelere bakışı farklıdır, Kilis’in bakışı farklıdır; öğleden sonra gideceğimiz Kahramanmaraş’ın bakışı farklıdır. Ama hepimizin vazgeçemeyeceği bir şey var; o da Türk milletine duyduğumuz mensubiyet, bayrağımızın üzerimize yüklediği sorumluluk, şeref ve haysiyet, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü. Bunlar geleceğimiz açısından tartışılmaması icat eden konular. Herkesin bu ülkede bu müşterek etrafında toplandığına inanıyorum.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sorunlarının çözümsüz olmadığını ifade eden Dervişoğlu; İYİ Parti’nin nasıl bir muhalefet anlayışı içinde olduğunu şu sözlerle anlattı:

‘’Yaşadığımız bütün olumsuzlukları geride bırakmayı hamdolsun biliyoruz. Dolayısıyla bu toplumu kutuplaştırmak yerine kucaklaştırmak, kavga ettirmek yerine doğrularla buluşturmak için çaba sarf edeceğiz. Burada da her zaman olduğu gibi makulü bulabilmek için makbul bir üslup kullanacağız. Farkımızı fark ettireceğiz. İnşallah Anadolu’nun her yerine gidiyoruz. Bütün olumsuzluklarla mücadele ediyoruz. Siyasetçinin, ifade ettiniz sorunları seslendirmek gibi bir sorumluluğu vardır. Türkiye’nin neresinde hangi dert varsa arkasında durduğumuz mikrofondan o derdi konuşacağız, o derdin çözümlerini konuşacağız. Yapay gündemlerle asla meşgul olmayacağız. Düşmanca bir dil kullanıp, kuru bir muhalefette yapmayacağız. Hiçbir alanda bizi öyle görmeyeceksiniz. Dönemin şartlarına uymaktansa, büyüklerimizin yol göstericilikleriyle hareket etmeye de devam edeceğiz. İnşallah da başaracağız. Toplumun buna ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ayrılıklar olabilir, farklılıklar olabilir, karşıtlıklar olabilir ama bu ülke hepimizin. Dediğim gibi kucaklaşarak ve anlaşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Ama bu kucaklaşmamızı ve anlaşmamızı engellemek isteyen bir kesim de söz konusu olabilir. Onları görmeyeceğiz, birbirimizi devamlı göreceğiz. Bizi birbirimize dost kıldırmamak isteyenlerin kelamlarına itibar etmeyeceğiz.’’

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER