© Haber Rize 2022

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Hodri meydan kiiim, sen kim...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hodri meydan' sözlerine yanıt: "TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Hodri meydan kiiim, sen kim..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, adaylık çağrısında bulunurken, "Hodri meydan" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt gecikmedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Erdoğan bugün yine bazı laflar etmişsin. Vizyonlarımızı karşılaştıralım demişsin… Korkmuyorsan, bir "prompter balonu" olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım. Halkımız da Bay Kemal'in vizyonu ile Erdoğan ve danışmanlarının vizyonunu görsün. Yakın bir gelecekten bahsetmiyorum, gel bu akşam yapalım. Korkaklıktan bahsetmişsin, net söylüyorum, korkak sensin ve bu akşam gelemeyeceksin. Hodri meydan kiiim, sen kim..." dedi. 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bartın'daki maden kazasında konuştu. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, "Seçime kısa bir süre kaldı ama daha adayları ortada yok. Burada Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrı yapmak istiyorum. Hodri meydan. Gücün varsa, kendi iradenle hareket edebiliyorsan seçimde çık karşıma. Bırakalım kararı millet versin. Yok eğer aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına, tehdidine maruz kalarak ilan edemiyorsan da korkma. Kürsüye çıkıyor, "Ya benimle olun, ya önümden çekilin" diyor. Efeleniyor. Bay Kemal senin nasıl bir devrimci olduğunu bilmiyorum. Ama ben muhafazakar bir devrimciyim" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan bugün yine bazı laflar etmişsin. Vizyonlarımızı karşılaştıralım demişsin… Korkmuyorsan, bir "prompter balonu" olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) October 19, 2022

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER