© Haber Rize 2022

KIZILBOĞA: ÖZLENEN TÜRKİYE TABLOSU

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa,

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"ini değerlendirdi.CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" metnine imza attı.


İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa,

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"ini değerlendirerek, "Bu tablo özlenen Türkiye'dir. Bir beraber, ayrıştırmayan birleştiren bir Türkiye için 6 parti metni imzaladı. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Yeni sistemin partili ve Tek adam rejimi olduğunun altını çizen Başkan Hasan Kızılboğa,

"Tek adam sisteminde Cumhurbaşkanı siyasi parti genel başkanı. Devletin tüm kademelerinde liyakatten uzaklaşıldı ve siyasileşti. İmam alımında bile milletvekilleri torpil yapma peşinde. 6 Partinin uzlaştığı ve anlaşmaya vardığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" de Cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıl olacak, yalnızca bir dönem için seçilebilecek.

Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği kesilecek, görev süresi bitince aktif siyasete dönemeyecek. Yani Cumhurbaşkanı siyasi olmayacak, hesap verebilecek, sorgulanabilecek. Türkiye'yi din, dil, cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlar için eşit hale getirilecektir. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER