© Haber Rize 2022

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu Rize'de İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Rize'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile birlikte kentin kültürel ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Bayram Yığcı’dan bilgi alan Mumcu, Kültür Merkezi ve Rize Müzesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Dr. Batuhan Mumcu, Rize'nin Kültürel ve Doğal Zenginliklerini Yerinde İnceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize'yi ziyaret etti. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'ın eşlik ettiği programda, Bakan Yardımcısı ilimizin kültürel ve turistik yerleri hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Bayram Yığcı'dan bilgiler aldı. Program kapsamında Kültür Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Mumcu, yürütülen faaliyetlerle ilgili detaylı bilgi edindi.

Ziyaretin bir diğer durağı ise Rize Müzesi oldu. Müzenin mimarisi, tarihi yapısı ve sergilenen eserler hakkında geniş çaplı bilgi verilen Dr. Batuhan Mumcu, müzenin zengin kültürel mirasına hayran kaldı.

Bakan Yardımcısı Mumcu, son olarak bitki ressamlığı alanında dünyaca ünlü sanatçı Işık Güner'in "Habitat" sergisi için Çamlıhemşin'i ziyaret etti. Sergi, Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinde doğal bitki örtüsü olarak yetişen nadir bitkilerin bilimsel temsilleriyle, ziyaretçilere etkileyici bir görsel deneyim sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER