© Haber Rize 2022

"Kuyu-2" operasyonlarında 3 organize suç örgütü çökertildi, 45 şüpheli yakalandı

Aydın, Erzurum ve Karaman'da düzenlenen operasyonlarla 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi.Operasyonlarda 45 şüpheli yakalandı.

Bakan Yerlikaya: Aydın, Erzurum ve Karaman'da 3 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 45 Şüpheli Yakalandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın, Erzurum ve Karaman'da düzenlenen operasyonlarla 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 45 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonlarda elebaşları da yakalanan bu suç örgütleri;

Aydın'da: Hakan Gürel liderliğinde, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçları işleyen bir örgüt. Erzurum'da: Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay liderliğinde, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen bir örgüt. Karaman'da: İbrahim Öztürk liderliğinde, tefecilik suçunu örgütlü olarak işleyen bir örgüt.

Bakan Soylu, operasyonlarda çok sayıda tabanca ve av tüfeği, uyuşturucu madde, sahte fatura, fiş, senet ve tapu ile dijital materyalin ele geçirildiğini de belirtti.

Soylu'nun Açıklamaları:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, dünyanın öbür ucuna da kaçsalar, suçta kibirlenen organize suç örgütü üyelerini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine ve çetelere karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." "Söke, Karayazı ve Ermenek Cumhuriyet Başsavcılıkları ile operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Operasyonların Sonuçları:

3 organize suç örgütü çökertildi. 45 şüpheli yakalandı. Çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve sahte evrak ele geçirildi.

Bu operasyonlar, Türkiye'deki organize suçlarla mücadelede önemli bir adımdır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER