© Haber Rize 2022

Mardin'deki kazada ölü sayısı 19'a yükseldi

Derik'te meydana gelen ilk kazaya ait güvenlik kamerası görüntüleri.

Alınan bilgiye göre, ilçede saat 18.00'da Diyarbakır Caddesi'nde Mazıdağı istikametinden gelen, sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 73 NS 384 plakalı gübre yüklü tır, freninin

patlaması sonucu iki araca çarptı. Ölümlü kazanın ardından olay yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

 

Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu.

Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı.
Tüm ekiplerimiz seferber.
İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var.

Yaralılarımız hastanelere taşınıyor.
Geçmiş olsun.
Allah rahmet eylesin.

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) August 20, 2022 Daha sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölü sayısının 16, yaralı sayısının da 29 olduğunu belirtti. Yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğunu aktaran Koca, "İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) August 20, 2022

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER