© Haber Rize 2022

Milletvekili Avcı, Doğalgaz ve İçme Suyu Çalışmaları Devam Ediyor

Milletvekili Muhammed Avcı, Rize'deki yatırımların son hızla devam ettiğini belirterek, Rize Şehir Hastanesi projesinin aksama olmadan sürdüğünü vurguladı. Ayrıca İyidere Lojistik Merkezi ve hızlı tren projelerinin de hızlandığını belirtti. Doğalgaz yatırımları konusunda Enerji Bakanı ile yapılan görüşmeler sonucunda ilçelere doğalgaz hattı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Avcı, köylerdeki içme suyu problemlerinin çözümü için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Milletvekili Muhammed Avcı  "Rize Şehir hastanesi projesi hiçbir şekilde aksamadan devam ediyor"

Milletvekili Muhammed Avcı  Rize'deki yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunarak ;"Şehir hastanemiz son süratle devam ediyor yani bu kadar esasında sıkı para politikasının uygulandığı ve ekonomik olarak belli başlı problemlerimizin olduğu bir dönemde Türkiye'nin en büyük yatırımlarından bir tanesi olan Rize Şehir hastanesi projesi hiçbir şekilde aksamadan devam ediyor. Sadece şu anda yerin altına 21.000 tane kazık çakılıyor . Dolayısıyla çok önemli bir yatırımı Rize'deki bütün vatandaşlarımızın hizmetine en kısa zamanda sunabilme gayreti içerisindeyiz inşallah. Diğer taraftan lojistik merkezimiz son sürat devam ediyor, hiçbir şekilde aksamamız yok gittikçe de daha fazla hızlanıyoruz. Hatta limanı biraz daha büyütüyoruz çizdiğimiz projede. Türkiye'de dört tane büyük liman var. Bunlardan bir tanesi Mersin'de, bir tanesi İzmir'de, bir tanesi Batı Karadeniz'de  Filyos'ta. Doğu Karadeniz'de yapılacak olan liman İyidere lojistik merkezimiz olarak inşallah hizmete geçecek ve bu limanla birlikte Rize'de ticaretin yönünün değişeceğini, bölgede ticaretin yönünün değişeceğini düşünüyoruz ve bununla ilgili de adımlar atıyoruz. Hep beraber el ele vererek, mücadele vererek ortaya koyduğumuz bu projeler sayesinde inşallah bugün hem Samsun Sarp hızlı trene çalışıyoruz. Hem de İyidere Aşkale hızlı trenine çalışıyoruz. Rize'yi hızlı tren ağlarıyla da donatmış olacağız.

Milletvekili Avcı "Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçelere dahil kaynaklarımız şu anda tek tek çıkıyor"

Çay alımları ve doğalgaz çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan  Milletvekili Avcı "İkinci sürgünde kısmen yaşadığımız bazı problemler var ve üçüncü sürgünde İl Başkanımız ve milletvekilimizle aldığımız tedbirler var. İyi bir üçüncü sürgün geçirdiğimizi düşünüyorum çok fazla problem yaşamadık. İkinci sürgünden kaynaklanan o hatanın telafisi ile ilgili de almamız gereken bütün tedbirleri alarak vatandaşımızın en rahat şekilde çayını satabilmesini sağlamış olduk. Diğer taraftan bu sene doğal gaz yatırımlarımız çok sınırlı olacaktı belki de hiç olmayacaktı Enerji Bakanımız Rize'ye geldiğinde biz İl Başkanımız, Milletvekillerimizle kendisiyle bir görüşme yaptık. Belediye Başkanımız da vardı. Neredeyse 0 metre doğal gaz hattı olabilecekken Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçelere dahil kaynaklarımız şu anda tek tek çıkıyor ve onayları geliyor. En kısa zamanda inşallah doğal gaz hatları ile ilgili çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. "dedi.

Milletvekili Avcı "İçme suyu problemlerini inşallah ortadan kaldıracağız"

Köylerdeki içme suyu problemlerine değinen Milletvekili Avcı; "Diğer taraftan köylerimizde içme suyu problemlerimiz var. Murat Kurum Bakanımız Rize'ye geldiğinde konuyu onunla görüştük. İl Özel İdaremizin bütçesi bu konuda yeterli değil. Sayın Bakanımızın da destekleriyle Köylerimizdeki içme suyu problemini ortadan kaldırabilmek için İl Genel Meclis Başkanımızla beraber çalışıyoruz. Bir kısmına başladık bir kısmının da en kısa zamanda ihalelerini gerçekleştirip, içme suyu problemlerini inşallah ortadan kaldıracağız." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER