© Haber Rize 2022

Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu

Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 22 Ağustos'ta Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, Narin Güran boğularak öldürülmüş. Raporda, kesici veya ateşli silah yaralanması olmadığının yanı sıra iç kanama bulgusu da bulunmadığı belirtilmiş. Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklandı, amca Fuat Güran ve eşi Hediye Güran hakkında "kasten öldürmeye iştirak" suçundan işlem yapıldı. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, henüz resmi bir Adli Tıp Raporu'nun dosyada bulunmadığını açıkladı.

Diyarbakır'da 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Boğularak Öldürüldüğü Tespit Edildi

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve bir gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma derinleşiyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemeler, Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğünü ortaya koydu.

Olayın Gelişimi
Narin Güran'ın kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları sonucunda küçük kızın cansız bedeni 22 Ağustos'ta Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ayrıca, "Suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran da jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanmak üzere sevk edildi.

Adli Tıp Raporu: Boğularak Öldürüldü
İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemelerde Narin Güran’ın boğazının sıkılarak öldürüldüğü belirlendi. Adli tıp raporunda, küçük kızın üzerinde herhangi bir kesici-delici alet ya da ateşli silah yaralanması bulunmadığı, iç kanama bulgusuna da rastlanmadığı kaydedildi. Ancak cesedin çürüme aşamasında olması nedeniyle ölüm zamanına ilişkin kesin bir değerlendirme yapılamadı.

Delillerin İncelenmesi
CNNTurk’te yer alan habere göre, Narin’in boğulma esnasında ağzından çıkan bir sıvının amca Salim Güran'ın eline bulaştığı, oradan da araca temas ederek direksiyon ve koltuğa geçtiği öne sürüldü. Bu bulgular ışığında olayın ayrıntılarına dair soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır Baro Başkanı'ndan Açıklama
Olayın ardından basında yer alan adli tıp raporuna dair haberler üzerine Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren bir açıklama yaptı. Eren, şu an için soruşturma dosyasına ulaşmış herhangi bir resmi Adli Tıp Raporu bulunmadığını ifade etti ve sürecin takip edildiğini belirtti.

Soruşturma derinleşirken, olayla bağlantılı kişilerin ifadeleri alınmaya devam ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER