© Haber Rize 2022

Nasrallah: İsrail’in 5 bin kişiyi öldürmeyi amaçladıklarını söyleyebiliriz

İstanbul, 19 Eylül (Hibya) - Hizbullah Lideri Nasrallah, Lübnan’da çağrı cihazlarının patlaması üzerine açıklama yaptı.

Nasrallah’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

”Buradan kurbanlara organ bağışlayan ailelere, doktorlara ve tüm Lübnan halkına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Dayanışma duygusuyla Lübnan halkı aralarındaki tüm farklılıklarını unuttular ve bir oldular.

Bu karanlık günlerde bu krizin olumlu yanlarından bir tanesi de bir kez daha efsanevi bir dayanışmaya şahitlik etmiş olduk. Uzun zamandır ülkemizden uzak olan dayanışmaya erişmiş olduk. Tabii ki bize yardım gönderen, başsağlığı dileyen İran, Irak gibi ülkelere de derin teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bize destek sunmak isteyen tüm bölge ülkelerine teşekkür ediyorum. Şu anda zor bir sınamadan geçiriliyoruz. Salı günü yaşanılanları anlatmak istiyorum. İsrail tarafından hedef alındık. Yüzlerce çağrı cihazımız hedef alındı.

Bu saldırıyla Siyonist İsrail tüm kırmızı çizgileri aşmıştır. Çağrı cihazları gibi hastanelerde, ticaret alanlarında kullanılan cihazlarda infilak etti. Birçok sivilin bulunduğu yerlerde infilak ettirildi. Yaptıkları sadece sivillere saldırmak oldu.

Düşman İsrail saldırılarında sıklıkla kamu hizmetlerinde, ulaşımda, sağlıkta kullanılan çağrı cihazını hedef almıştı. Daha sonra telsizler hedef alınarak saldırı tekrarlanmıştı.

Bu bir savaş suçudur, savaş sebebidir. Bu nedenle binler sivil ölmüş ve yaralanmışlar. Yaralanan ve ölen sivillerin sayıları zamanla ortaya çıkacaktır fakat çok yüksek olduğu kesindir.

Düşmanın niyetinden bahsedecek olursak. Saldırıyı belirli sayıda cihazları hedef alarak yaptılar ve bu sayıların 4 bini aştığını bilerek yaptılar. Düşman İsrail bilerek ve planlayarak 4 bin kişiyi aynı anda öldürmeyi amaçlamıştır.

Cihazların patlamasıyla kimlerin ölüp ölmeyeceğini önemsememişlerdir ve aynı suç kasıtlı olarak binlerce kişiyi öldürmek amacıyla tekrarlanmıştır.

İki günde Siyonist düşman İsrail’in 5 bin kişiyi öldürmeyi amaçladıklarını söyleyebiliriz. Bu cihazların kimin taşıdığını düşünmeden öldürmek veya yaralamak istediler.

Bu sadece ve sadece terör saldırısı, toplu katliamdan başka bir şey değildir. Onlarca yıldır devam ettirdikleri suçlarına böylece yenilerini eklemişlerdir. Bu saldırı, Lübnan’a yönelik bir savaş suçu ve savaş ilanıdır.

Yüce Allah bizi çok daha büyük bir felaketten korumuştur. Yaralanmaların büyük kısmı hafif olmakla birlikte hayatlarını kaybetme ihtimalleri de vardı. Bunun yanı sıra birçok çağrı cihazı depolanmış vaziyette şu an.

Son bir değerlendirme için bazı teyitlerin yapılması gerekiyor. Bu soruşturma devam ediyor. Hiçbir şüphe olmadan gerçekler ortaya çıkarılacaktır.

Tabii ki gerçeklere ulaşmadan aceleyle hareket etmeyeceğiz. Bu direniş tarihinde görülmemiş bir saldırı, bir darbeydi. Uzaktan elektronik cihazların infilak ettirilmesi daha önce hiç görülmemiş bir saldırıydı.

Bu bizim için bir ders oldu ve daha güçlü, daha dayanıklı ve daha sağlam olarak geri döneceğiz, devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER