© Haber Rize 2022

Rıdvan Dilmen: İşler kötü giderse Fatih Terim orada duruyor

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Gaziantep FK maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. "Okan Buruk sanki 'Yerim garanti değil' psikolojisine girmiş gibi" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray'ın Gaziantep FK'yi 2-1'lik skorla mağlup etti. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, teknik direktör Okan Buruk'la ilgili değerlendirmede bulundu:

"Okan Buruk sanki 'Yerim garanti değil' psikolojisine girmiş gibi. Çok tedirgin duruyor saha kenarında. Açık konuşalım; işler kötü giderse Fatih Terim orada duruyor.

Bu tedirginliği yaşaması normal. Okan Hoca düşünüyordur kötü gidersem Fatih Terim gelir mi diye."

"Omar sezona iyi başlasa, Dubois sakatlanmasa belki de Boey şu anda takımda değildi. Futbol fırsatlar oyunudur ve Sacha Boey de fırsatını çok iyi kullanıyor."

"Kerem'e bir tavsiye vereyim; kendini göstermeye ihtiyacın yok. Topu sürekli zora sokmana gerek yok. Önün doluysa ver geriye, yine topu ileri süreceğin an gelecek."

"Gerçekçi olmak gerekiyor; Galatasaray'ın, Fenerbahçe gibi çevir çevir oyna bir kadrosu yok. Avrupa'da olmadıkları için o kadar geniş kadroya ihtiyaçları olmayabilir ancak yerli konusunda elinizi rahatlatacak hamleler yapabilirsiniz."

"Ligin sonunda ilk 7 sırada şu anda olduğu gibi Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir, Konyaspor ve Adana Demirspor'un olacağını düşünüyorum. 4 büyüklerin ve hatta Başakşehir'in de mayısın ilk haftasında şampiyonluk yarışında olacağını düşünüyorum."

"Kerem gol atınca iyi oynadı diyeceğiz. Ama seyirciye karşı da güvenini kaybetmiş. Yapabileceği şeyleri de yapamıyor. Bu tarz oyuncuların yapacağı en iyi şey çok basit oynamak. Çok top kaybetti Kerem. Kendisine güveni içinde bu önemli. Okan hoca hakeme itiraz ediyor telaşlı görünüyor. Oyuncuyu da etkiliyor taraftarı da geriyor.

Ben maçın kilit oyuncularının Yunus ve Oliviera olarak görüyorum. Oyunu bu ikiliden birisi getirebilir. Mertens'in rakibin dengesini bozmak için sağa doğru gitmesi gerekiyor. Sarı kartın birinin ucuz olduğunu düşünüyorum Abdülkerim Bardakçı'nın. Artık hakemler çok ucuz kart gösteriyorlar. İkinci kartı çok ağır görünüyor. Hatta ilk sarı kartında öyle. Maçı bundan sonra hakem belirleyecek."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER