© Haber Rize 2022

Rize Ardeşen'de Meydana Gelen Üzücü Olay Hakkında Duyuru

Rize Ardeşen'deki üzücü olayla ilgili, Ensar Vakfı'nın sorumlu tutulmasına dair çıkan iddialara yanıt verildi. Olayın vakfımızla hiçbir ilgisi olmadığı vurgulandı ve iftira atıldığı belirtildi. Vakıf olarak vefat eden çocuklara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek kamuoyuna duyuru yapıldı.

CHP Milletvekilinin İddialarına Cevap ve Gerçeklerin Açıklanması

Ensar vakfından  Ardeşen’de 2 çocuğun öldüğü kuran kursu Ensar vakfına ait olduğu iddialara yalan olduğuna dair basın açıklaması yaptı

Rize ilimizin Ardeşen ilçesinde 11 Haziran 2024 tarihinde iki çocuğun vefatıyla sonuçlanan son derece üzücü bir olay meydana gelmiştir. Sosyal medyada bir CHP milletvekilinin çektiği videoda, olaya konu Kur'an kursunun vakfımıza bağlı yahut vakfımızın kontrolünde bir kurum olduğu iddia edilmiştir. Bu nedenle de meydana gelen üzücü hadise ile bağlantımız olduğu ileri sürülmüştür.

Söz konusu olaydaki öğrencilerin kayıtlı olduğu Kur'an kursu, vakfımıza ait değildir. Vakfımızla hiçbir ilgisi olmayan bir kurumda öğrenim gören öğrencilerin yaşadığı elim hadiseden dolayı vakfımızın sorumlu tutulması apaçık bir yalan ve bühtandır. Bahsi geçen milletvekilinin konu ile ilgili paylaştığı iddianın tamamen iftira ve karalama amaçlı olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Acı bir olayı sömürerek iftira atan milletvekili, bu yaptığından dolayı utanç duymalıdır.

Vefat eden iki çocuğumuza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER