© Haber Rize 2022

Rize’de Büyük Eksikleri kapatıyoruz

Rize il spor müdür Haber Rize verdiği röportajda çok önemli açıklamalarda bulundu.

İl spor müdür Gürhan yıldız “genliği spor zaten kupa kazanmak için değil spor yetiştirmek bir kişilik kazandırmak spor yaptırmak istiyoruz.

Rize’ye geldim de ajandamdaki ilk iş Rize deki engellileri spor kazandırmaktır. Burada down sendromlu otistik ,görme engeliler ve işitme engelliler var. Bu spor ayni zaman dada bir terapi aracıdır hatta Rize’de ilk kez boybol takımı kurduk.  Biz Rize deki tüm engellileri spor kazandıracağız  spor bu kişiler üzerinde çok farklı etkileri var ve antrenör sıkıntımız vardı bunu çözmek için federasyonla görüştük ve ilimizdeki tüm antrenörleri ikinci bir antrenör belgesi almayı mecbur tuttuk ve her hocamız bir engelli dalında antrenörlük belgesi alacak.

Engelli bir kişi spor kattın mı gerisi gelir bunu daha önce görev yaptım illerde yaptım kendim gözlerime bandaj takip görme engelli ile antrenman yaptım bunu burada da yapa cam ve bir kişi spor kattın mı gerisi gelir tüm engellileri spor katarsın.

Engellilerle ilgi çok ciddi projelerimiz var bu konuda sayın Osman aşkın bak sayın valimiz kemal çeber ve  ÇAYKUR genel mürdümüz Yusuf ziya alim bir çok isim ciddi destek verdiğini” söyledi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER