© Haber Rize 2022

Rize'de Küçük Ölçekli Balıkçılığın Kadın Eliyle Güçlendirilmesi Projesi

Rize İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve Bakanlık tarafından desteklenen proje kapsamında, 600 kişiye toplam 4800 adet ağ dağıtıldı. Projenin toplam maliyeti 3.310.000 TL olup, %30 çiftçi ve %70 devlet katkılıdır. Törene Vali Vekili Murat ÖZTÜRK, RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Zeki KURTOĞLU ve İl Tarım ve Orman Müdürü Murat GENC katıldı. Program, ağ dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erd

Rize'de Küçük Ölçekli Balıkçılığın Kadın Eliyle Güçlendirilmesi Projesi Kapsamında Ağ Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

Rize İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yatırım programlarıyla desteklenen “Rize'de Küçük Ölçekli Balıkçılığın Kadın Eliyle Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında 600 kişiye toplam 4800 adet ağ dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından desteklenen ve %30 çiftçi, %70 devlet katkılı olan projenin toplam maliyeti 3.310.000 TL'dir.

Törene Rize Vali Vekili Murat ÖZTÜRK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Zeki KURTOĞLU, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat GENC, ilçe müdürleri, su ürünleri kooperatif başkanları ve projeden yararlanan çiftçiler katıldı.

Programda konuşan İl Müdürü Murat GENC, Rize’de 12 metre altı 1051 adet ruhsatlı tekne ve 4489 adet ticari balıkçı ruhsat tezkeresine sahip kişinin bulunduğunu, 2023 yılında il sınırlarında faaliyet gösteren küçük ölçekli balıkçılar tarafından yaklaşık 180 ton avcılık yapıldığını belirtti. Ayrıca, geleneksel kıyı balıkçılığı desteklemesi kapsamında 2017 yılından bu yana 6106 kişiye toplam 11.718.687 TL destekleme ödemesi yapıldığını ifade etti.

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Zeki KURTOĞLU, projenin küçük ve orta ölçekli balıkçıların sürdürülebilir ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çekti. Rize Vali Vekili Murat ÖZTÜRK ise balıkçılığın ekonomi açısından önemine değinerek, projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Program, Vali Vekili Murat ÖZTÜRK'ün çiftçilere ağ dağıtımı ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER