© Haber Rize 2022

Rize'de Uyuşturucu Satıcılarına Eş Zamanlı Operasyon

İlimizde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 26,51 gram sentetik kannabinoid, 16 sentetik ecza hapı, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. 13 şüpheli gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklandı.

İlimizde Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe!

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, gençlerimizi hedef alarak uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. 18 ekip, 1 İHA personeli, 1 narkotik dedektör köpeği ve toplamda 72 personelin katıldığı operasyonda, 16.09.2024 tarihinde ilimizdeki 12 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda;  
- 26,51 gram sentetik kannabinoid (bonzai),  
- 0,57 gram esrar,  
- 16 adet sentetik ecza hapı,  
- 3 kök kenevir,  
- 1 ruhsatsız tabanca,  
- 4 tabanca fişeği,  
- 1 hassas terazi ele geçirildi.

Toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma ve kullanma suçlarından gerekli adli işlemler başlatılırken, 2 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, 3 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimiz genelinde huzur ve güven ortamını koruma çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER