© Haber Rize 2022

Sağlıklı Kentleşmeye Çankaya Etkisi

Çankaya Belediyesi ilçenin sağlıklı yapılaşması konusunda özverili çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkezi Çankaya’da sağlıklı kentleşme adımları bir bir atılıyor.

Çankaya Belediyesi ilçenin sağlıklı yapılaşması konusunda özverili çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkezi Çankaya’da sağlıklı kentleşme adımları bir bir atılıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in göreve geldiği 2014 yılından bu yana tehlike arz eden, metruk yapılarla ilgili işlem başlatan Çankaya Belediyesi bu süreçte 3 bin 818 yıkım gerçekleştirdi.

Tehlikeli Yapıları İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca tehlike arz eden, metruk ve harap yapılarda 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesine göre işlem tesis eden Çankaya Belediyesi, söz konusu yapıların yıkımlarını yasal süreçler çerçevesinde yapıyor.

Köy statüsünden çıkıp birer mahalle olan Karataş, Mühye, Yakupabdal, Karahasanlı, Yayla, Tohumlar, Çavuşlu, Evciler, Kömürcü ve Akarlar mahallelerinde kaçak ve ruhsatsız yapıldığı tespit edilen yapılar ile ilgili de işlemler tamamlandı.

PROJEYE UYGUN HALE GETİRİLEN 1510 YAPI

Sağlıklı yapılaşma için vatandaşları teşvik eden Çankaya Belediyesi yapıların yasalar çerçevesinde projeye uygun hale getirilmesi adına vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlarken İmar Kanunu’nun 32. maddesi gereği alınan Encümen kararlarının uygulanması projesine uygun hale getirilen yapı sayısı ise 7 yıllık süreçte 1.510’u buldu.

SAĞLIKLI YAPILAŞMA SAĞLIKLI KENTLEŞME

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Çankaya’nın çehresini değiştirmeye yönelik adımlar atan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ”Sağlıklı kentleşme adına göreve geldiğim günden bu yana çalışmalarımız sürüyor. Tehlike oluşturan, metruk binaların yerini insan sağlığına uygun yapıların almasını sağlıyoruz” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER