© Haber Rize 2022

Şenol Öksüz'den Karaali Çay'a Eleştiri: Bu haberin nesinden rahatsız oldun

Haber Rize Genel Yayın Koordinatörü Şenol Öksüz, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıdada hile yapan firmalar listesini değerlendirdi. Karaali Çay'ın 2020'deki boya skandalını hatırlatan Öksüz, denetim sonuçlarının neden kamuoyuyla paylaşılmadığını sorguladı ve bu konuyu ilgili habere erişim yasağı kararına tepki gösterdi.

Haber Rize Genel Yayın Koordinatörü Şenol Öksüz, bu haftaki değerlendirme yayınında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uzun bir aradan sonra gıdada hile yapan firmalar listesini açıklamasını ele aldı. Öksüz, 2020 yılında Karaali Çay’ın boya kullandığı iddiasıyla bu listede yer aldığını hatırlatarak, o tarihten sonra denetlemeler yapılıp yapılmadığını sorguladı. “Eğer denetimler yapıldıysa hangi yöntemlerle yapıldı ve sonuçlar ne oldu? Neden kamuoyuyla paylaşılmadı?” diyerek yetkililere seslendi.

Öksüz ayrıca, bu konuyu gündeme taşıyan ve 2020 yılındaki liste ile güncel listeyi karşılaştırarak değerlendiren bir gazetecinin haberine Karaali Çay tarafından erişim yasağı getirildiğini belirtti. “Karaali Çay, bu resmi evraklı haberin neresinden rahatsız olmuş ki mahkemeye başvurarak erişim yasağı aldırmış?” diye sordu.

Değerlendirme konuşmasına devam eden Öksüz, Karaali Çay müdürünü arattığını ve konu hakkında bilgi almak istediğini söyledi. Ancak müdürün kendisine, “Beni kendisi arasın, ona daha fazla bilgi veririm” şeklinde küstahça bir yanıt verdiğini belirtti. Öksüz, “Bu, şu anlama gelmez mi: Yani çayda boyadan daha fazlası var, arasın bilgi vereyim, aramayan namerttir; bilgi vermeyen de!” diyerek konuyu kamuoyuyla paylaştı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER