© Haber Rize 2022

Sinan Ateş'in ailesine saldırı: Saldırgan gözaltına alındı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, verilen arada sanık yakınlarından biri ailesine saldırdı. Saldırıdan Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş de etkilendi. Saldırgan gözaltına alındı.

Ateş'in eşi Ayşe Ateş saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı: "Devlet Bahçeli'nin tehditlerinin, hedef göstermelerinin neticesi Bugün fiziki müdahale oldu, yarın ateşli silah kullanılmayacağı meçhul Gerçeği bile bile yalan konuşup iftira atacak kadar midesiz, bir kadına saldıracak kadar haysiyetsiz ve şerefsizler. Bugün fizikî müdahale gerçekleşti. Yarın ateşli silahla saldırı gerçekleşmeyeceğinin garantisi var mı? Onca polisin arasında, adliyenin bahçesinde bunu yapanlar yarın bir gün sokakta yalnız yürürken neler yapmaz. Sinan’ı aldılar, Musa Baba’mızı aldılar, şimdi sıra Saniye Anne’mizde mi, Sinan’ın kardeşlerinde mi? Soyumuzu mu kurutacaklar? Bu katillere, vandallara, vahşilere kim dur diyecek?"

'BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE...'

Sinan Ateş'in kız kardeşi Selma Ateş, saldırı sonrası açıklamalarda bulundu: “Buradan çıktığım andan itibaren yine saldırıya uğrayacağını biliyorum. Başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu MHP, Ülkü Ocakları içinde saymış olduğum İzzet Ulvi'den tutun da Semih Yalçın Ahmet Yiğit Yıldırım Murat Kılıç Ömer Şanlı ve diğer isimlerini avukata verdiği kişiler olmak üzere hepsi hakkında soruşturma başlatılmasını istiyorum.."

BAHÇELİ DÜN HEDEF GÖSTERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında kendisine hakkını helal etmediğini söyleyen Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş için, "MHP'ye organize Pensilvanya operasyonu çekenlere ne Ülkü Ocakları'nı ne de MHP'yi çiğnetmem. Özgür Özel sana diyorum iddiaların aynı şahsın gibi çürüktür. Yaşı başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın figüranı olmak hanımefendiye asla yakışmamaktır. Herkes haddini bilsin. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz. Kanat çırpan akbabaların da kanatlarını da yolar koparırız." sözleriyle hedef almıştı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER