© Haber Rize 2022

TEKNOFEST Adana’da ödüller sahiplerini buldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Adana’nın kapanış törenine katıldı. Törende dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TEKNOFEST Adana’nın kapanış töreni, Bakan Kacır ile TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımlarıyla Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Bakan Kacır, buradaki konuşmasında şunları söyledi:

”Vatan sevdalısı insanların güzel şehri Adana’da, tam bağımsız Türkiye’nin meydanı TEKNOFEST’te bir kez daha bütün dünya gördü ki Türk milletinin iradesi sarsılmaz, Allah’ın izniyle, bu milletin bileği bükülmez. Müreffeh yarınlarımıza giden yolda bir an bile durmayacak, duraksamayacağız.”

Milli Teknoloji Hamlesi”ne bir seferberlik ruhuyla sahip çıkacaklarını belirten Bakan Kacır, şunları ifade etti:

”Ateş çemberine dönmüş bir coğrafyada ülkemizi huzur ve istikrar adasına dönüştüren kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Dünyayı yeniden adaletle merhametle bizler buluşturacağız. Bu duygularla, TEKNOFEST yarışmalarına katılan, Milli Teknoloji Hamlesi kahramanı gençlerimizi yürekten kutluyorum.”

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST devrimini bir adım daha öne taşıyacaklarını ifade ederek, ”TEKNOFEST hayallerinizin hayat bulduğu, dünyayı değiştiren projelerin doğduğu bir yer olmaya devam edecek. Hayallerinizle, heyecanınızla gelin. Aklınızla, fikrinizle gelin, özgürce gelin, Eleştiri ve itirazlarınızla gelin, yüreğinizin sıcaklığınızla, memleket aşkınızla gelin. Gelin bu gençlik hareketine omuz verin, ele ele tutuşalım, dünyayı değiştirelim, gelecek siz siniz, siz gelecek siniz” diye konuştu.

Törende, Cumhurbaşkanlığı Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile TÜBİTAK Başkanı Orhan Aydın da dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER