© Haber Rize 2022

Twitter'dan Elon Musk’a 1 milyar dolarlık dava

Twitter, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’a, sosyal medya platformunu toplamda 44 milyar dolara alma anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Eğer davayı kaybederse, Musk'ın 1 milyar dolardan fazla tazminat ödemesi ihtimal dahilinde.

Twitter, dünyanın en zengin insanı Elon Musk'a, sosyal medya platformunu toplamda 44 milyar dolara alma anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Eğer davayı kaybederse, Musk'ın 1 milyar dolardan fazla tazminat ödemesi ihtimal dahilinde. Twitter aynı zamanda mahkemeden Musk'ın hisse başına anlaştıkları 54.2 dolardan Twitter hisselerini alarak şirketi satın almaya zorlamasını talep etti. ABD'nin Delaware eyaletinde ağırlıklı olarak iş dünyasında yaşanan anlaşmazlıklar konusunda özelleşmiş bir mahkemede açılan davanın 60 sayfalık dilekçesinde Twitter, "Musk, imza attığı sözleşme kendi şahsi çıkarlarına artık hizmet etmediği için Twitter ve hissedarlarına karşı sorumluluğunu yerine getirmiyor" denildi.

Dilekçede ayrıca, "Twitter'ı devreye sokmak için halka açık bir gösteri hazırlayan ve satıcı dostu bir birleşme anlaşması teklif edip imzaladıktan sonra Musk, görünüşe göre Delaware sözleşme yasasına tabi diğer tüm tarafların aksine fikrini değiştirmek, şirketi tahrip etmek, faaliyetlerini aksatmak, hissedar değerini yok etmek ve çekip gitmekte özgür olduğuna inanıyor" denildi. Musk, geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, sahte ve spam hesaplara dair talep ettiği daha fazla bilgiyi paylaşmadığı gerekçesiyle Twitter'ın anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürerek, Twitter'ı almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Twitter ise geçen Haziran ayında yaptığı açıklamada, günlük olarak atılan milyarlarca tweet hakkında çok fazla ham bilgiyi Musk'a ilettiklerini belirtmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER