© Haber Rize 2022

Zamlı fiyat duyuruldu: Çay fiyatı arttı

Çaykur, 9 Eylül 2024 itibarıyla çay fiyatlarına yüzde 18 zam yaptı. 1 kilogram tiryaki çayı 262 TL, turist çayı 268 TL ve filiz çayı 282 TL olarak belirlendi. Bu yıl içerisinde Çaykur, Mayıs ve Temmuz aylarında da çaya zam yapmıştı. TÜİK verilerine göre, Ağustos ayında çay ve diğer demlendirilen içeceklerin fiyatlarında yüzde 11,43'lük bir artış yaşandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), 9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere çay fiyatlarına yüzde 18 oranında zam yaptı. Bu zamla birlikte, 1 kilogramlık tiryaki çayının fiyatı 262 TL'ye yükselirken, turist çayı 268 TL ve filiz çayı 282 TL oldu. Zamlı fiyatlar, Çaykur'un perakende satışlarında uygulanacak.

TBYD Başkanı'ndan Zam Açıklaması

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden Çaykur’un yeni fiyat tarifesini paylaştı ve zammın 9 Eylül'den itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Çay tüketicileri arasında geniş yankı uyandıran bu gelişme, çay severler tarafından dikkatle takip ediliyor.

Bu Yıl İkinci Zam

2024 yılı içerisinde Çaykur daha önce de iki kez fiyat artışına gitmişti. İlk olarak, Mayıs ayında yaş çay alım fiyatına yüzde 68 oranında bir zam yapılmış ve ardından Temmuz ayında yüzde 24'lük bir artış daha gerçekleştirilmişti. Son zamla birlikte, çay fiyatlarında bu yıl içinde üçüncü kez artış yaşanmış oldu.

TÜİK Verilerine Göre Çay Fiyatlarındaki Artış

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Ağustos ayında 'çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri' grubunda yüzde 11,43'lük bir fiyat artışı kaydedildi. Artan üretim maliyetleri, enerji fiyatlarındaki yükseliş ve tarımsal girdilerdeki maliyet artışları, çay fiyatlarının sürekli olarak yükselmesine sebep oluyor.

Çaykur’un zam kararının, çay üreticileri ve tüketiciler üzerindeki etkisi merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER