© Haber Rize 2022

Zelensky AB’ye NATO’ya katılım için ”derhal davet” çağrısı yaptı

Brüksel, 18 Ekim (Hibya) - Volodymyr Zelensky, savaşı en geç 2025 yılında sona erdireceğini söylediği “zafer planını” açıklarken Avrupalı liderleri Ukrayna’nın NATO’ya katılması için “derhal davet” etmeye çağırdı.

Brüksel’de düzenlenen bir zirvede AB’nin 27 liderine hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı, müttefiklerden Ukrayna’nın işgal altındaki toprakları ve Rusya’daki askeri hedeflere yönelik uzun menzilli silahların kullanımına ilişkin kısıtlamaları kaldırmalarını ve hava savunmasının arttırılmasına yardımcı olmalarını isteyen beş maddelik planının ana hatlarını çizdi.

Ukrayna NATO üyeliğine hemen davet edilmek ve üyeliğin daha sonra gerçekleşmesini istiyor, ancak transatlantik ittifakta bunun gerçekçi olmadığı düşünülüyor.

Zelensky AB liderlerine ”Eğer şimdi başlar ve zafer planını uygularsak, bu savaşı en geç önümüzdeki yıl sona erdirebiliriz” dedi. Ukrayna topraklarında oluşturulacak bir ”caydırıcılık paketi ‘nin ’ya Rusya’ yı gerçek barış müzakerelerine katılmaya zorlayacağını ya da askeri hedeflerinin imha edilmesini sağlayacağını” iddia etti.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER